Marcipánnal töltött sült alma
Hozzávalók:
- 4db nagy,savanykás alma
- 100 g mazsola (Sultana)
- 2 ek rum
- 50 g aprított mogyoró
- 125 g marcipán
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 ek vaníliáscukor
- 4 ek alma brandy (Calvados)
- 1/2 citrom
Elkészítés:
A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk .
Az almákat megmossuk,szárazra töröljük,kalapjukat levágjuk,és a magházat eltávolítjuk.
A mazsolát megmossuk,lecsöpögtetjük,majd összekeverjük a rummal és a mogyoróval.
A marcipánt felaprítjuk,és a fahéjjal és a van.cukorral a mazsolás rumhoz keverjük.
A citromot megmossuk,szárazra töröljük,a héját és a levét is a marcipános masszához adjuk.
A masszát habzsákba töltjük és megtöltjük vele az almákat.Kalapjukat a töltelékre tesszük és közepes hőfokon 30 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: