Csokiműhely

Holle anyó szelet-a fehércsokis-epres álom

Holle anyó szelet

 

holle-anyo-2

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 4 tojás
  • 2 bögre cukor
  • 1/2 bögre napraforgóolaj
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 3 tk sütőpor
  • 500 g eper
  • 2 cs tortazselé (piros)
  • 2 dob tejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 1 cs van.cukor
  • 100 g fehér csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat,az olajat ,a cukrot és vizet egy keverőtálba öntjük és kézi robotgéppel krémesre keverjük.

A cukrot a sütőporral összekeverjük,majd átszitáljuk.

A sütőporos lisztet a tojásos masszához adjuk,jól összedolgozzuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

175 C-on kb 20 percig sütjük. (Tűpróba!!)

Ezalatt az epret összeturmixoljuk. (pár szemet félre teszünk a díszítéshez)

A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük,majd az eperpürét hozzákeverjük.

Az epres krémet a kihűlt tortára öntjük ,majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt a habfixálóval és a vaníliáscukorral összekeverjük és kemény habbá verjük.

A tejszínt az epres krémre kenjük és a fehér csokoládét a tetejére reszeljük. Egész eper szemekkel díszítjük.

 

holle-anyo-suti

 

Ötlet

 

 

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!