Csokiműhely

Csokis-mogyorós töltött körte-ünnepi desszert a hűvös napokra

Csokis-mogyorós töltött körte

 

korte-csokis-mogyoros

Amilyen egyszerű,pont olyan finom…A zamatos körte íze tökéletesen harmonizál a pirított mogyoróval és a selymes csokoládéval.

Próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:

  • 1/2 citrom
  • 4 körte(wilmos körte)
  • 50 g mogyoró
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 ek vaj (kb 20 g)
  • 2 ek barna cukor (kb 40 g)
  • 100 ml desszertbor
  • Díszítéshez :karamell rács (elhagyható)

Elkészítés:

A citromot kifacsarjuk. A körtéket megmossuk,meghámozzuk és a kalapjukat levágjuk. A körték belsejét kivájjuk,majd belecsöpögtetjük a citromlevet.

A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. Amikor kihűlt,leszedjük a barna héjat róla és összeaprítjuk.

A csokoládét szintén összevágjuk,a mogyoróval összekeverjük és a körtékbe töltjük.

A körtéket egy tűzálló tálba ültetjük. (szorosan egymás mellé),a maradék tölteléket és a vaj forgácsot a tálba  (a körtékre és alá)kanalazzuk,megszórjuk a cukorra. A körték kalapját visszatesszük,majd  a borral meglocsoljuk a körtéket.

Előmelegített sütőben,180 C-on kb 20 percig sütjük.

Karamell ráccsal díszítjük.

 

forrás

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!