Csokis-mogyorós töltött körte
Amilyen egyszerű,pont olyan finom…A zamatos körte íze tökéletesen harmonizál a pirított mogyoróval és a selymes csokoládéval.
Próbáljátok ki! 🙂
Hozzávalók:
- 1/2 citrom
- 4 körte(wilmos körte)
- 50 g mogyoró
- 50 g étcsokoládé
- 1 ek vaj (kb 20 g)
- 2 ek barna cukor (kb 40 g)
- 100 ml desszertbor
- Díszítéshez :karamell rács (elhagyható)
Elkészítés:
A citromot kifacsarjuk. A körtéket megmossuk,meghámozzuk és a kalapjukat levágjuk. A körték belsejét kivájjuk,majd belecsöpögtetjük a citromlevet.
A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. Amikor kihűlt,leszedjük a barna héjat róla és összeaprítjuk.
A csokoládét szintén összevágjuk,a mogyoróval összekeverjük és a körtékbe töltjük.
A körtéket egy tűzálló tálba ültetjük. (szorosan egymás mellé),a maradék tölteléket és a vaj forgácsot a tálba (a körtékre és alá)kanalazzuk,megszórjuk a cukorra. A körték kalapját visszatesszük,majd a borral meglocsoljuk a körtéket.
Előmelegített sütőben,180 C-on kb 20 percig sütjük.
Karamell ráccsal díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: