Epres-csokoládés desszert pezsgőkrémmel
Végre elérkezett az eperszezon,kinyitottak az eperföldek,beindultak a szedd magad akciók….És hát ugye az epret mindenki imádja.
Ha már elkészítettétek a kedvenc epres-túrós sütiteket,elkészült az eperlekvár és a szörp is,de még mindig van frissen szedett epretek,akkor próbáljátok ki ezt a mennyei pohárkrémet.
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 4 ek kókusztej
- 100 ml pezsgő
- 1 ek barnacukor
- 400 g eper
- 12 db tönköly csokis keksz
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A túrót a kókusztejjel,a pezsgővel és a cukorral simára keverjük.
Az epreket megmossuk,a szárát levágjuk. 4db-ot félre teszünk díszíteni,a többit pedig pürésítjük.
Poharanként 3-3 kekszet összemorzsolunk és a felét a pohár aljába töltjük.
A kekszre pezsgős krémet teszünk,majd 1-2 kanál eperpürét. Ezután ismét egy adag keksz következik. A legvégére eperpüré,majd egy adag pezsgős krémmel zárjuk le.
Megszórjuk kókuszreszelékkel és a friss eperrel,vagy morzsolt keksszel díszítjük.
Tipp:A rétegek közé is szórhatunk kókuszreszeléket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: