Csokiműhely

Epres-csokoládés desszert pezsgőkrémmel

Epres-csokoládés desszert pezsgőkrémmel

 

epres-csokis desszert

 

Végre elérkezett az eperszezon,kinyitottak az eperföldek,beindultak a szedd magad akciók….És hát ugye az epret mindenki imádja.

Ha már elkészítettétek a kedvenc epres-túrós sütiteket,elkészült az eperlekvár és a szörp is,de még mindig van frissen szedett epretek,akkor próbáljátok ki ezt a mennyei pohárkrémet.

 

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 4 ek kókusztej
  • 100 ml pezsgő
  • 1 ek barnacukor
  • 400 g eper
  • 12 db tönköly csokis keksz
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A túrót a kókusztejjel,a pezsgővel és a cukorral simára keverjük.

Az epreket megmossuk,a szárát levágjuk. 4db-ot félre teszünk díszíteni,a többit pedig pürésítjük.

Poharanként 3-3 kekszet összemorzsolunk és a felét a pohár aljába töltjük.

A kekszre pezsgős krémet teszünk,majd 1-2 kanál eperpürét. Ezután ismét egy adag keksz következik. A legvégére eperpüré,majd egy adag pezsgős krémmel zárjuk le.

Megszórjuk kókuszreszelékkel és a friss eperrel,vagy morzsolt keksszel díszítjük.

 

Tipp:A rétegek közé is szórhatunk kókuszreszeléket.

 

Forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!