Csokiműhely

Marcipános, gyömbéres-vörös áfonyás és sárgabarackos- goji bogyós mini táblák házi tejcsokiból

Marcipános, gyömbéres-vörös áfonyás és sárgabarackos- goji bogyós mini táblák házi tejcsokiból

 

 Emlékeztek még a jó öreg ABC csokiszeletekre? Nem volt túl kicsi,se túl nagy,nem volt túl sok,se túl kevés…Pont jó volt,pont elég volt.

A Tupperware termékei között találtam egy olyan szilikonformát,amivel pontosan ilyen csokiszeleteket lehet készíteni. Megrendeltem,kipróbáltam és nem csalódtam. 🙂

Ezekhez a csokikhoz nem pasztillát,hanem házi készítésű tejcsokoládét használtam. A receptet itt találjátok. Én kókuszzsírt és kókusztejport használtam hozzá,a lelke pedig a temperálás. Ezzel a módszerrel kicsit tovább tart a gyártás és kicsit macerásabb is,de megéri.

Hozzávalók:

  • aszalt sárgabarack
  • aszalt goji bogyó
  • aszalt gyömbér
  • marcipán
  • aszalt vörös áfonya

Természetesen használhatunk hozzá táblás csokit vagy csokipasztillákat. Ha ezt a módszert választjuk,akkor a szokásos módon gőz fölött olvasszuk fel a csoki 2/3-át,majd miután felolvadt,a maradék 1/3-dal visszahűtjük,temperáljuk.

Elkészítés:

 

Az elkészített,kissé lehűtött csokoládét a formába öntjük,óvatosan a munkalaphoz ütögetjük,hogy ne maradjon benne levegőbuborék. Tetejére darabolt aszalt barackot és goji bogyót nyomkodunk, a másik tálca csoki tetejére pedig aprított gyömbért és áfonyát.

Legalább egy órára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük,amíg megköt a csoki,majd óvatosan kiszedegetjük a formából.

A marcipános csokihoz a formát 3/4 -ig megtöltjük az olvasztott csokival. A marcipánból vékony lapokat formázunk és belenyomkodjuk a csokiba.

Hűvös helyre tesszük,amíg megköt a csoki.

IMG_1959

 

IMG_1952

 

IMG_1954

IMG_1955

IMG_1956

IMG_1957

 

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!