Marcipános, gyömbéres-vörös áfonyás és sárgabarackos- goji bogyós mini táblák házi tejcsokiból
Emlékeztek még a jó öreg ABC csokiszeletekre? Nem volt túl kicsi,se túl nagy,nem volt túl sok,se túl kevés…Pont jó volt,pont elég volt.
A Tupperware termékei között találtam egy olyan szilikonformát,amivel pontosan ilyen csokiszeleteket lehet készíteni. Megrendeltem,kipróbáltam és nem csalódtam. 🙂
Ezekhez a csokikhoz nem pasztillát,hanem házi készítésű tejcsokoládét használtam. A receptet itt találjátok. Én kókuszzsírt és kókusztejport használtam hozzá,a lelke pedig a temperálás. Ezzel a módszerrel kicsit tovább tart a gyártás és kicsit macerásabb is,de megéri.
Hozzávalók:
- aszalt sárgabarack
- aszalt goji bogyó
- aszalt gyömbér
- marcipán
- aszalt vörös áfonya
Természetesen használhatunk hozzá táblás csokit vagy csokipasztillákat. Ha ezt a módszert választjuk,akkor a szokásos módon gőz fölött olvasszuk fel a csoki 2/3-át,majd miután felolvadt,a maradék 1/3-dal visszahűtjük,temperáljuk.
Elkészítés:
Az elkészített,kissé lehűtött csokoládét a formába öntjük,óvatosan a munkalaphoz ütögetjük,hogy ne maradjon benne levegőbuborék. Tetejére darabolt aszalt barackot és goji bogyót nyomkodunk, a másik tálca csoki tetejére pedig aprított gyömbért és áfonyát.
Legalább egy órára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük,amíg megköt a csoki,majd óvatosan kiszedegetjük a formából.
A marcipános csokihoz a formát 3/4 -ig megtöltjük az olvasztott csokival. A marcipánból vékony lapokat formázunk és belenyomkodjuk a csokiba.
Hűvös helyre tesszük,amíg megköt a csoki.
Kommentek