Csokoládé leves habgaluskával
Hozzávalók:
- 30 g étkezési keményítő
- 1 liter tej
- 75 g csokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
- 1 ek porcukor
- só
- cukor
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük.
Az étkezési keményítőt 4 ek tejben elkeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük ,óvatosan belekeverjük a porcukrot és félre tesszük.
A maradék tejet felforraljuk,belekeverjük a reszelt csokoládét. Felforraljuk ismét,majd levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős tejet.
Még egyszer felforraljuk.
A vaníliás cukrot a levesbe keverjük,majd ízlés szerint,sóval,cukorral ízesítjük.
A levest tányérba szedjük és habgaluskával tálaljuk.
Tipp: próbáljátok ki chilivel is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: