Csokiműhely

Csokoládé leves habgaluskával

Csokoládé leves habgaluskával

 

Schokoladen_Suppe

 

Hozzávalók:

  • 30 g étkezési keményítő
  • 1 liter tej
  • 75 g csokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek porcukor
  • cukor

Elkészítés:

A csokoládét lereszeljük.

Az étkezési keményítőt 4 ek tejben elkeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük ,óvatosan belekeverjük a porcukrot és félre tesszük.

A maradék tejet felforraljuk,belekeverjük a reszelt csokoládét. Felforraljuk ismét,majd levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős tejet.

Még egyszer felforraljuk.

A vaníliás cukrot a levesbe keverjük,majd ízlés szerint,sóval,cukorral ízesítjük.

A levest tányérba szedjük és habgaluskával tálaljuk.

 

Tipp: próbáljátok ki chilivel is! 

 

Forrás

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!