Csokiműhely

Sült almagombóc vörös áfonya raguval-Téli finomság

Sült almagombóc vörös áfonya raguval

 

Apfelknoedel0019

 

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj
  • 220 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só és fahéj
  • 4 db alma
  • 1/2 citrom leve
  • 100 g darált kétszersült
  • 2 db tojás
  • 100 g kekszmorzsa (édes morzsa)
  • 1 db vanília rúd
  • 2 db csillagánizs
  • 3 db kardamom mag
  • 1 db fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 100 ml vörösbor
  • 100 ml fekete ribizlilé
  • 300 g friss áfonya
  • kevés kukoricakeményítő

 

Elkészítés:

A vajat 80 g cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük,majd csipet sóval és  fahéjjal ízesítjük.

Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és apró kockákra vágjuk,majd a citromlével meglocsoljuk.

Az almakockákat a finomra darált kétszersültbe forgatjuk és a vajkrémhez keverjük. Fedjük le és 30 percre tegyük a hűtőbe.

Közben 100 g cukrot aranybarnára karamellizálunk,hozzáadjuk a fűszereket és meglocsoljuk a vörösborral és a ribizlilével.

Hozzáöntjük az áfonyát és alacsony hőfokon 8 percig főzzük.

A ragut kukoricakeményítővel besűrítjük és hagyjuk kihűlni.

Az almás masszából kis gombócokat formázunk,beleforgatjuk a a felvert tojásba,majd a kekszmorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük.

A megsült gombócokat papírtörlőre tesszük,lecsepegtetjük.

Minden gombóc közepébe egy-egy kis fahéjdarabot teszünk.

Tányérokra szedjük a ragut ,a ragu közepére ültetünk 2 almát és porcukorral tálaljuk.

Forrás

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!