Sült almagombóc vörös áfonya raguval
Hozzávalók:
- 100 g puha vaj
- 220 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só és fahéj
- 4 db alma
- 1/2 citrom leve
- 100 g darált kétszersült
- 2 db tojás
- 100 g kekszmorzsa (édes morzsa)
- 1 db vanília rúd
- 2 db csillagánizs
- 3 db kardamom mag
- 1 db fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 100 ml vörösbor
- 100 ml fekete ribizlilé
- 300 g friss áfonya
- kevés kukoricakeményítő
Elkészítés:
A vajat 80 g cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük,majd csipet sóval és fahéjjal ízesítjük.
Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és apró kockákra vágjuk,majd a citromlével meglocsoljuk.
Az almakockákat a finomra darált kétszersültbe forgatjuk és a vajkrémhez keverjük. Fedjük le és 30 percre tegyük a hűtőbe.
Közben 100 g cukrot aranybarnára karamellizálunk,hozzáadjuk a fűszereket és meglocsoljuk a vörösborral és a ribizlilével.
Hozzáöntjük az áfonyát és alacsony hőfokon 8 percig főzzük.
A ragut kukoricakeményítővel besűrítjük és hagyjuk kihűlni.
Az almás masszából kis gombócokat formázunk,beleforgatjuk a a felvert tojásba,majd a kekszmorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük.
A megsült gombócokat papírtörlőre tesszük,lecsepegtetjük.
Minden gombóc közepébe egy-egy kis fahéjdarabot teszünk.
Tányérokra szedjük a ragut ,a ragu közepére ültetünk 2 almát és porcukorral tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: