Csokiműhely

Low carb fánkok-Egészséges farsangi fánk,liszt-,cukor-és gluténmentesen

Low Carb fánkok

j

 

Szilveszter után a következő,nagy étkezésekben gazdag alkalom a farsang. Valljuk be őszintén ,ilyenkor könnyen elcsábulunk 1-2 zsírban sült fánkra,ami nem biztos,hogy jót fog tenni a hetek óta tartó diétánknak.

Viszont ebből a fánkból a diétán lévő vendégek is nyugodtan fogyaszthatnak,valamint gluténérzékenyek is.

Hozzávalók:

  • 10 g vaj
  • 55 g mandulaliszt
  • 60 g krémsajt
  • 1 tojás
  • 3 ek xilit
  • 1 tk sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A vajat egy edényben felolvasztjuk.

A lisztet,a krémsajtot,a tojást,a sütőport,az édesítőt,és az olvasztott vajat jól összedolgozzuk.

A kókuszzsírt felforrósítjuk,a tésztából két kanál segítségével golyókat formálunk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A fánkokat papírtörlőre tesszük,hogy a fölösleges kókuszzsírt felszívja.

Ha a fánkok lecsepegtek,finoman hintsük meg őket xilit-tel.

 

Forrás

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!