Low Carb fánkok
Szilveszter után a következő,nagy étkezésekben gazdag alkalom a farsang. Valljuk be őszintén ,ilyenkor könnyen elcsábulunk 1-2 zsírban sült fánkra,ami nem biztos,hogy jót fog tenni a hetek óta tartó diétánknak.
Viszont ebből a fánkból a diétán lévő vendégek is nyugodtan fogyaszthatnak,valamint gluténérzékenyek is.
Hozzávalók:
- 10 g vaj
- 55 g mandulaliszt
- 60 g krémsajt
- 1 tojás
- 3 ek xilit
- 1 tk sütőpor
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A vajat egy edényben felolvasztjuk.
A lisztet,a krémsajtot,a tojást,a sütőport,az édesítőt,és az olvasztott vajat jól összedolgozzuk.
A kókuszzsírt felforrósítjuk,a tésztából két kanál segítségével golyókat formálunk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A fánkokat papírtörlőre tesszük,hogy a fölösleges kókuszzsírt felszívja.
Ha a fánkok lecsepegtek,finoman hintsük meg őket xilit-tel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: