Gesztenyés fánkok körtekompóttal
Hozzávalók:
a tésztához:
- 250 g liszt
- 1/2 tk só
- 100 g hideg vaj
- 1 dl víz
- 1 ek citromlé
a töltelékhez:
- 150 g gesztenyepüré
- 125 g zsírszegény túró
- 1 tojássárgája
- 3 ek sárgabaracklekvárhttps://csokimuhely.cafeblog.hu/wp-admin/post-new.php
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sóval összekeverjük.
A hideg vajat szeleteljük bele és morzsoljuk el a liszttel.
Öntsük hozzá a vizet és a citromlevet,majd állítsuk öhttps://csokimuhely.cafeblog.hu/wp-admin/post-new.phpssze a tésztát. ( Figyelem!! Ne gyúrjuk)
Csomagoljuk fóliába és 30 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 9cm-es négyzetekre vágjuk.
A széleket üresen hagyva megkenjük a négyzeteket a sárgabaracklekvárral és minden tészta közepére 1/2 ek tölteléket teszünk.
A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével.
A tésztákat keresztben félbe hajtjuk úgy,hogy háromszögeket kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 220 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kissé kihűlt,porcukorba forgatjuk.
Körtekompóttal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: