Farsangi tojáslikőrös Cake Pops
Hozzávaló:
- 125 g vaj
- 125 g cukor
- só
- 2 tojás
- 190 g liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 100 ml tojáslikőr
- színes cukorkonfetti
- 50 g vaj
- 50 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 250 g étcsokoládé
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük.
A tojásokat egyenként a vajas masszához keverjük.
A lisztet,a sütőport és a tojáslikőrt is a tésztához keverjük.
A tésztát 180 C-on 30-35 perc alatt megsütjük.( tűpróba!)
Ha a tészta kihűlt,morzsoljuk össze.
A morzsákhoz a “ragasztót” elkészítjük .
Összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral,és hozzákeverjük a sütimorzsát.
A tésztából golyókat formálunk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd először a Cake Pops szárát mártjuk a csokiba,majd belenyomjuk a kekszgolyóba és a golyót is belemártjuk a csokiba. (így jobban tart)
Végül mielőtt a csoki megköt,dekoráljuk ki tetszés szerint.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: