Csokiműhely

Farsangi tojáslikőrös Cake Pops-Azoknak,akik már unják a fánkot…

Farsangi tojáslikőrös Cake Pops

 

faschingsPops

 

Hozzávaló:

  • 125 g vaj
  • 125 g cukor
  • 2 tojás
  • 190 g liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 100 ml tojáslikőr
  • színes cukorkonfetti
  • 50 g vaj
  • 50 g krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 250 g étcsokoládé

 

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük.

A tojásokat egyenként a vajas masszához keverjük.

A lisztet,a sütőport és a tojáslikőrt is a tésztához keverjük.

A tésztát 180 C-on 30-35 perc alatt megsütjük.( tűpróba!)

Ha a tészta kihűlt,morzsoljuk össze.

A morzsákhoz a “ragasztót” elkészítjük .

Összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral,és hozzákeverjük a sütimorzsát.

A tésztából golyókat formálunk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd először a Cake Pops szárát mártjuk a csokiba,majd belenyomjuk a kekszgolyóba és a golyót is belemártjuk a csokiba. (így jobban tart)

Végül mielőtt a csoki megköt,dekoráljuk ki tetszés szerint.

 

Forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!