Csokiműhely

Csokis-házi mályvacukros kekszek-Forrócsokival az igazi

Csokis-házi mályvacukros kekszek

 

Schoko-Marshmallow-Kekse-Rezept

 

Már megosztottam Veletek néhány forrócsoki receptet,most pedig egy olyan keksz recepttel leplek meg Titeket,ami tökéletesen illik bármelyik forrócsokihoz vagy kakaóhoz.

Hozzávalók:

  • 20 g apróra vágott mandula
  • 160 g liszt
  • 25 g kakaó
  • 1 csipet só
  • 150 g vaj
  • 60 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 csepp vanília aroma

a mályvacukorhoz:

  • 250 g porcukor
  • 2 cs zselatin por
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 150 ml víz
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek porcukor
  • vaj

és még:

  • sütikiszúró
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés:

A mályvacukor elkészítés kicsit több időt igényel,ezért kezdjük ezzel.

A kukoricakeményítőt összekeverjük a 2 ek porcukorral meghintünk vele 2 kivajazott formát.

Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Egy kis edényben keverjük össze a vizet a zselatinporral folyamatos keverés mellet forraljuk fel.

Adjuk hozzá a porcukorhoz és egy mixer segítségével addig keverjük,amíg nem sűrűbb állagú és ki nem fehéredik,majd öntsük bele a porcukros-vajas formákba.

A kekszhez minden az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

A tésztát kinyújtjuk,kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb 12 perc alatt készre sütjük.

Mire a kekszek kihűlnek,addigra a mályvacukor is elkészül.

A mályvacukrot egy deszkára borítjuk és a kiszúróformával kiszaggatjuk.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd az olvasztott csokoládéval összeragasztjuk a “szendvicseket”.

A maradék mályvacukrot darabokra vágjuk és önmagában vagy forró csoki mellé is fogyaszthatjuk.

Schoko-Marshmallow-Kekse-bauen

Forrás

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!