Csokis-házi mályvacukros kekszek
Már megosztottam Veletek néhány forrócsoki receptet,most pedig egy olyan keksz recepttel leplek meg Titeket,ami tökéletesen illik bármelyik forrócsokihoz vagy kakaóhoz.
Hozzávalók:
- 20 g apróra vágott mandula
- 160 g liszt
- 25 g kakaó
- 1 csipet só
- 150 g vaj
- 60 g cukor
- 1 tojássárgája
- 3 csepp vanília aroma
a mályvacukorhoz:
- 250 g porcukor
- 2 cs zselatin por
- 2 cs vaníliás cukor
- 150 ml víz
- 2 ek kukoricakeményítő
- 2 ek porcukor
- vaj
és még:
- sütikiszúró
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A mályvacukor elkészítés kicsit több időt igényel,ezért kezdjük ezzel.
A kukoricakeményítőt összekeverjük a 2 ek porcukorral meghintünk vele 2 kivajazott formát.
Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Egy kis edényben keverjük össze a vizet a zselatinporral folyamatos keverés mellet forraljuk fel.
Adjuk hozzá a porcukorhoz és egy mixer segítségével addig keverjük,amíg nem sűrűbb állagú és ki nem fehéredik,majd öntsük bele a porcukros-vajas formákba.
A kekszhez minden az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
A tésztát kinyújtjuk,kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb 12 perc alatt készre sütjük.
Mire a kekszek kihűlnek,addigra a mályvacukor is elkészül.
A mályvacukrot egy deszkára borítjuk és a kiszúróformával kiszaggatjuk.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd az olvasztott csokoládéval összeragasztjuk a “szendvicseket”.
A maradék mályvacukrot darabokra vágjuk és önmagában vagy forró csoki mellé is fogyaszthatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: