Csokiműhely

Azték csokoládé chilivel és vaníliával

Azték csokoládé chilivel és vaníliával

 

8338-0241_47_1_det_001

A kakaó növény története az i.sz.600 körüli időkig Közép-Amerikába, a Maya birodalomba vezethető vissza. A kakaóbab értékes fizetőeszköz volt, és a szertartások kellékeként szolgált a mayáknál. A kakaóbabból készült folyékony szubsztanciát chocolatl-nak nevezték. A csokoládé bár nem volt éppen ízletes, de a vezetők itala volt, mely megbecsült helyet foglalt el mindenféle diplomáciai tárgyalás során is. A történelem során a maya központok nagy része elnéptelenedett, i.sz. 1.000-re az utolsó város is kihalt. Helyüket az aztékok vették át.

  Az azték birodalom a i.sz. XIII. századra érte el virágkorát. A legyőzött, beolvasztott törzsek kakaóbabot adtak hódolatuk jeléül. XVI. századra a chocolatl Montezuma uralkodó kedvenc italává vált,

  A csokoládé beépült az azték legendába: a kukorica az istenek eledele, itala pedig a csokoládé.

 

Hozzávalók:

  • 1/2 chili paprika
  • 250 g étcsokoládé
  • 1 l tej
  • 1/2 vanília
  • 80 g kakaópor
  • 100 g cukor
  • 3 ek méz
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A paprikát megmossuk,hosszában kettévágjuk, és kiszedjük a magokat. Apró darabokra vágjuk és félre tesszük.

A csokoládét durva reszelőn lereszeljük.

A tejet egy lábosba öntjük. A vaníliát hosszában ketté vágjuk ,a magokat kikaparjuk és a vaníliarúddal együtt a tejhez adjuk.

A tejet felforraljuk,majd levesszük a tűzről.

A csokoládét,a kakaóport,a mézet és a sót a vaníliás tejhez adjuk és jól elkeverjük.

Szűrjük le és még forrón tálaljuk.

 

Forrás

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!