Csokiműhely

Vöröslencse krémleves-A mi szilveszteri menünk 2.

Vöröslencse krémleves

 

 

 

Hozzávalók:

  • 250 g vöröslencse
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • babérlevél
  • tejszín

Elkészítés:

 

A hagymát apróra vágjuk,kevés olajon megpároljuk.

Ráöntjük a lencsét és átpirítjuk.

Annyi vízzel felöntjük,amennyi ellepi.

Sózzuk,borsozzuk és beletesszük a babérleveleket is.

Puhára főzzük a lencsét,majd a babérleveleket kivesszük belőle.

A lencsét botmixerrel összepürésítjük.

Beleöntjük a tejszínt még egyszer felforraljuk.

Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!