Csokiműhely

Praliné a pohárból-Bonbon másképpen

Praliné a pohárból

 

Pralinen-im-Glas-159bb5d86c6d285a6afd750969b90211_pralinen-modi_DSC3871

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látványos,egyszerű,finom….

 

Hozzávalók:

  • 100 g  étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín
  • 3 ek narancslikőr
  • 100 g fehér csokoládé
  • 6 ek narancslé
  • fél narancs
  • 8 db koktélcseresznye
  • 50 g cukor

Elkészítés:

 

1. Narancslikőr ganache.

8 pálinkáspoharat előkészítünk.

Az étcsokoládét darabokra vágjuk.  50 ml tejszínt felforralunk és az étcsokoládét felolvasztjuk benne.

A narancslikőrt hozzáadjuk,simára keverjük és hagyjuk kissé kihűlni.

Elosztjuk a krémet a poharakban.

 

2.Narancs ganache.

A fehér csokoládét darabokra vágjuk.

A maradék tejszínt 3 ek narancslével felforraljuk,majd belereszeljük a narancs héját.

A csokit hozzáadjuk,megvárjuk amíg elolvad és simára keverjük,majd félre tesszük.

A koktélcseresznyéket papírtörlőre tesszük és jól lecsepegtetjük.

A megszilárdult likőr ganache tetejére egy-egy cseresznyét teszünk és teljesen befedjük a narancs ganache-al.

Egy órára hűtőbe tesszük.

 

3. Karamell

A cukrot világosbarnára karamellizáljuk,és a maradék narancslével meglocsoljuk.

Közepes lángon addig melegítjük,amíg a karamell újra felolvad.

Hagyjuk kihűlni.

Minden narancs ganache tetejére tegyünk 1-1 tk karamellt.

 

Hűvös helyen 1 hétig eltartható.

 

Forrás

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!