Praliné a pohárból
Látványos,egyszerű,finom….
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml habtejszín
- 3 ek narancslikőr
- 100 g fehér csokoládé
- 6 ek narancslé
- fél narancs
- 8 db koktélcseresznye
- 50 g cukor
Elkészítés:
1. Narancslikőr ganache.
8 pálinkáspoharat előkészítünk.
Az étcsokoládét darabokra vágjuk. 50 ml tejszínt felforralunk és az étcsokoládét felolvasztjuk benne.
A narancslikőrt hozzáadjuk,simára keverjük és hagyjuk kissé kihűlni.
Elosztjuk a krémet a poharakban.
2.Narancs ganache.
A fehér csokoládét darabokra vágjuk.
A maradék tejszínt 3 ek narancslével felforraljuk,majd belereszeljük a narancs héját.
A csokit hozzáadjuk,megvárjuk amíg elolvad és simára keverjük,majd félre tesszük.
A koktélcseresznyéket papírtörlőre tesszük és jól lecsepegtetjük.
A megszilárdult likőr ganache tetejére egy-egy cseresznyét teszünk és teljesen befedjük a narancs ganache-al.
Egy órára hűtőbe tesszük.
3. Karamell
A cukrot világosbarnára karamellizáljuk,és a maradék narancslével meglocsoljuk.
Közepes lángon addig melegítjük,amíg a karamell újra felolvad.
Hagyjuk kihűlni.
Minden narancs ganache tetejére tegyünk 1-1 tk karamellt.
Hűvös helyen 1 hétig eltartható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: