Csokiműhely

Lazac-rukkola tekercs-A mi szilveszteri menünk 1.

Lazac-rukkola tekercs

 

Az idei szilvesztert ismét a barátainkkal töltjük. Ilyenkor mi lányok előre egyeztetjük,hogy ki mit szeretne készíteni,ki mit szeret vagy épp nem szeret.

Most megosztom veletek a mi szilveszteri menünket. Hátha nektek is kedvedet támad elkészíteni ezeket a gyors és könnyen elkészíthető recepteket.

Lássuk a menüt:

Lazac-rukkola tekercs

 

rezept-lachsrucolarolle550

 

Hozzávalók:

 

A zöld piskótához:

  • 125 g rukkola
  • fél pohár zöldfűszeres Crème fraîche
  • 3 tojás
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • 60 g búzaliszt
  • 15 g kukoricakeményítő
  • 1/2 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 250 g tejszínes krémsajt
  • 1/2 pohár zöldfűszeres Créme fraiche
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk méz
  • frissen őrölt bors
  • torma
  • 1 ek ecet
  • 1 cs füstölt lazac

 

Elkészítés:

A rukkolát megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük. Pár levelet félre teszünk a díszítéshez.

A többi rukkolát nagyobb darabokra tépkedjük,a zöldfűszeres Crème fraîche-vel összekeverjük és botmixerrel pürésítjük.

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót,borsot és a szerecsendiót,majd jól összekeverjük.

A tojások fehérjét felverjük és a rukkolás masszához keverjük.

A lisztet összekeverjük a kukoricakeményítővel és a sütőporral. Belekeverjük a tojásos keveréket és rukkolás masszát és jól összedolgozzuk.

Egy kisebb szögletes sütőtálat kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát.

180 C-on 12 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük.

A  krémsajtot a Créme fraiche-t a reszelt citromlevet,a mézet és a tormát összekeverjük,majd a sóval,borssal,és az ecettel ízesítjük.

A krémet a a piskótára kenjük és a füstölt lazacokat a krémre tesszük. A piskóta széleit hagyjuk szabadon.

A hosszabb oldalától a papír segítségével feltekerjük.

Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Rukkolával és koktélparadicsommal tálaljuk.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!