Lazac-rukkola tekercs
Az idei szilvesztert ismét a barátainkkal töltjük. Ilyenkor mi lányok előre egyeztetjük,hogy ki mit szeretne készíteni,ki mit szeret vagy épp nem szeret.
Most megosztom veletek a mi szilveszteri menünket. Hátha nektek is kedvedet támad elkészíteni ezeket a gyors és könnyen elkészíthető recepteket.
Lássuk a menüt:
Lazac-rukkola tekercs
Hozzávalók:
A zöld piskótához:
- 125 g rukkola
- fél pohár zöldfűszeres Crème fraîche
- 3 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
- 60 g búzaliszt
- 15 g kukoricakeményítő
- 1/2 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 250 g tejszínes krémsajt
- 1/2 pohár zöldfűszeres Créme fraiche
- reszelt citromhéj
- 1 tk méz
- só
- frissen őrölt bors
- torma
- 1 ek ecet
- 1 cs füstölt lazac
Elkészítés:
A rukkolát megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük. Pár levelet félre teszünk a díszítéshez.
A többi rukkolát nagyobb darabokra tépkedjük,a zöldfűszeres Crème fraîche-vel összekeverjük és botmixerrel pürésítjük.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót,borsot és a szerecsendiót,majd jól összekeverjük.
A tojások fehérjét felverjük és a rukkolás masszához keverjük.
A lisztet összekeverjük a kukoricakeményítővel és a sütőporral. Belekeverjük a tojásos keveréket és rukkolás masszát és jól összedolgozzuk.
Egy kisebb szögletes sütőtálat kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát.
180 C-on 12 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük.
A krémsajtot a Créme fraiche-t a reszelt citromlevet,a mézet és a tormát összekeverjük,majd a sóval,borssal,és az ecettel ízesítjük.
A krémet a a piskótára kenjük és a füstölt lazacokat a krémre tesszük. A piskóta széleit hagyjuk szabadon.
A hosszabb oldalától a papír segítségével feltekerjük.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Rukkolával és koktélparadicsommal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: