Csokiműhely

Brownie kocka málnatöltelékkel és gyümölcskaviárral

Brownie kocka málnatöltelékkel és gyümölcskaviárral

 

17167edd-b4a1-4878-8b62-d1a19726e3d2_normal

Hozzávalók:

  • 75 g burgonyakeményítő
  • 75 g liszt
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 200 g étcsokoládé
  • 125g vaj
  • 120 g gyümölcsdarabos málnalekvár

A szederkaviárhoz:

  • 150 g szederlekvár gyümölcsdarabos
  • 1/2 cs agar-agar (növényi alapú zselatin)
  • 300 ml olaj
  • 50 ml fecskendő

 

Elkészítés:

 

A málnalekvárt előző este jégkockatartóba tesszük és lefagyasztjuk.

Másnap a szederlekvárt a zselatinnal felmelegítjük. A folyékony lekvárt a fecskendővel felszippantjuk és cseppenként az olajba csepegtetjük.A megszilárdult cseppeket kiszedegetjük és tálalásig hűtőben tároljuk.

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk és a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk.

A burgonyakeményítőt,a lisztet,a cukrot és a tojásokat és tálba tesszük és homogén masszává keverjük.

A csokoládés-vajas keveréket hozzáadjuk.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Szögletes mini tortaformákat félig megtöltjük a tésztával,a torták közepére 1-1 fagyasztott lekvárkockát teszünk és befedjük a maradék tésztával.

8-12 perc alatt készre sütjük.

Szederkaviárral tálaljuk.

 

Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!