Brownie kocka málnatöltelékkel és gyümölcskaviárral
Hozzávalók:
- 75 g burgonyakeményítő
- 75 g liszt
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 200 g étcsokoládé
- 125g vaj
- 120 g gyümölcsdarabos málnalekvár
A szederkaviárhoz:
- 150 g szederlekvár gyümölcsdarabos
- 1/2 cs agar-agar (növényi alapú zselatin)
- 300 ml olaj
- 50 ml fecskendő
Elkészítés:
A málnalekvárt előző este jégkockatartóba tesszük és lefagyasztjuk.
Másnap a szederlekvárt a zselatinnal felmelegítjük. A folyékony lekvárt a fecskendővel felszippantjuk és cseppenként az olajba csepegtetjük.A megszilárdult cseppeket kiszedegetjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
A csokoládét kisebb darabokra vágjuk és a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk.
A burgonyakeményítőt,a lisztet,a cukrot és a tojásokat és tálba tesszük és homogén masszává keverjük.
A csokoládés-vajas keveréket hozzáadjuk.
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
Szögletes mini tortaformákat félig megtöltjük a tésztával,a torták közepére 1-1 fagyasztott lekvárkockát teszünk és befedjük a maradék tésztával.
8-12 perc alatt készre sütjük.
Szederkaviárral tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: