Csokiműhely

Tejszínes-epres praliné

Tejszínes-epres praliné

 

IMG_1816

Hozzávalók:

  • 200 g rózsaszín,eper ízű csokoládépasztilla
  • 50 g fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé (töltelékbe)
  • 2 ek eperlekvár

Elkészítés:

A fehér csokoládét kis darabokra tőrjük.

A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a fehér csokoládét. Addig kevergetjük,amíg teljesen el nem olvad.

Hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt,hozzáadjuk a lekvárt és jól összekeverjük.

A csokoládépasztillát és az 50 g fehér csokoládét is gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.

Az eper leveleit egy ecset segítségével a  fehér csokival kifestjük,majd az epret a rózsaszín csokival kenjük ki.

Hagyjuk megszilárdulni.

Ha a csoki megkötött,megtöltjük az epres töltelékkel,majd a maradék olvasztott csokival lezárjuk és hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.

Óvatosan kiszedegetjük a formából.

IMG_1798

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!