Tejszínes-epres praliné
Hozzávalók:
- 200 g rózsaszín,eper ízű csokoládépasztilla
- 50 g fehér csokoládé
- 1 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé (töltelékbe)
- 2 ek eperlekvár
Elkészítés:
A fehér csokoládét kis darabokra tőrjük.
A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a fehér csokoládét. Addig kevergetjük,amíg teljesen el nem olvad.
Hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt,hozzáadjuk a lekvárt és jól összekeverjük.
A csokoládépasztillát és az 50 g fehér csokoládét is gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.
Az eper leveleit egy ecset segítségével a fehér csokival kifestjük,majd az epret a rózsaszín csokival kenjük ki.
Hagyjuk megszilárdulni.
Ha a csoki megkötött,megtöltjük az epres töltelékkel,majd a maradék olvasztott csokival lezárjuk és hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
Óvatosan kiszedegetjük a formából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: