Csokiműhely

Karácsonyfák-Ajándék a konyhából

Karácsonyfák-ajándék a konyhából

 

tannenbc3a4umchen-13

Hozzávalók:

  • 750 g étcsokoládé
  • 100 g mandula
  • 200 g kókuszreszelék
  • zöld ételfesték
  • 1 cs dupla keksz (pl Milka choko pause)
  • citromlé
  • porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • ehető színes gyöngyök

 

Elkészítés:

Sütőpapírból kivágunk 10 db négyzetet. (megfelezzük és a jobb alsó sarkát felhajtjuk)

A négyzetekből (kb 10 db) tölcsért formázunk és celluxszal megragasztjuk.

Egy tojástartó aljába lyukakat vágunk és beleállítjuk a tölcséreket.  Tipp: Támasszuk ki a tojástartót két oldalról. Pl egy-egy kekszes dobozra tegyük fel.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,a darabolt mandulát bele keverjük és belekanalazzuk a tölcsérekbe (kb 3 ek) és hagyjuk kihűlni.

tannenbc3a4umchen-3

A citromlevet porcukorral összekeverjük és a kekszek tetejét bevonjuk vele,majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ez lesz a fenyő havas alja.

A maradék kókuszreszeléket az ételfestékkel beszínezzük. Ebből lesz a fenyők tűlevele.

A csokit vegyük ki a papírból,kenjük le a citromos cukorral és forgassuk a színezett kókuszreszelékbe. Ügyeljünk rá,hogy mindenhol befedje a” tűlevél.”

tannenbc3a4umchen-6

Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

A fenyőfákat egy kis cukormázzal a kekszekre rögzítjük.

tannenbc3a4umchen-7

A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval,adjuk hozzá a porcukrot és a krémes masszává keverjük.

A tojásfehérjével és az ehető gyöngyökkel feldíszítjük a fákat és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Celofánba csomagolva tökéletes ajándék.  Biztosan mosolyt csal mindenki arcára.:)

 

 

tannenbc3a4umchen-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!