Karácsonyfák-ajándék a konyhából
Hozzávalók:
- 750 g étcsokoládé
- 100 g mandula
- 200 g kókuszreszelék
- zöld ételfesték
- 1 cs dupla keksz (pl Milka choko pause)
- citromlé
- porcukor
- 1 tojásfehérje
- ehető színes gyöngyök
Elkészítés:
Sütőpapírból kivágunk 10 db négyzetet. (megfelezzük és a jobb alsó sarkát felhajtjuk)
A négyzetekből (kb 10 db) tölcsért formázunk és celluxszal megragasztjuk.
Egy tojástartó aljába lyukakat vágunk és beleállítjuk a tölcséreket. Tipp: Támasszuk ki a tojástartót két oldalról. Pl egy-egy kekszes dobozra tegyük fel.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,a darabolt mandulát bele keverjük és belekanalazzuk a tölcsérekbe (kb 3 ek) és hagyjuk kihűlni.
A citromlevet porcukorral összekeverjük és a kekszek tetejét bevonjuk vele,majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ez lesz a fenyő havas alja.
A maradék kókuszreszeléket az ételfestékkel beszínezzük. Ebből lesz a fenyők tűlevele.
A csokit vegyük ki a papírból,kenjük le a citromos cukorral és forgassuk a színezett kókuszreszelékbe. Ügyeljünk rá,hogy mindenhol befedje a” tűlevél.”
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A fenyőfákat egy kis cukormázzal a kekszekre rögzítjük.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval,adjuk hozzá a porcukrot és a krémes masszává keverjük.
A tojásfehérjével és az ehető gyöngyökkel feldíszítjük a fákat és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Celofánba csomagolva tökéletes ajándék. Biztosan mosolyt csal mindenki arcára.:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: