Csokiműhely

Mézeskalács linzer málnalekvárral- Vendégváró finomság

Mézeskalács linzer málnalekvárral

 

721047_KXX6R7OMM75ZJUHEFB35JXEN5YS4UQ_173430_H114604_L

 

Gyorsan és könnyen elkészíthető vendégváró finomság.

Hozzávalók:

  • 250 g mandula
  • 500 g liszt
  • 250 g porcukor
  • 1 cs mézeskalács fűszerkeverék
  • 270 g puha  vaj
  • 8 tojássárgája
  • 400 g málnalekvár

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

A mandulát finomra őröljük és hozzákeverjük a liszthez.

Majd hozzáadjuk a porcukrot,egy csipet sót,a fűszerkeveréket,a vajat és a tojások sárgáját,majd először a robotgép spirálos tésztakeverőjével jól összedolgozzuk,majd kézzel is átgyúrjuk.

Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük és megkenjük a málnalekvárral.

A tészta másik felét is kinyújtjuk(lisztezett deszkán),kiszaggatjuk a csillagokat és a kinyújtott tésztát a lekváros részre helyezzük.

20-25 perc alatt megsütjük.

 

Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!