Csokoládés mézeskalács tortácskák áfonyával
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 80 ml semleges olaj
- 125 g cukor
- 2 db tojás
- 250 g író/tejföl
- 200 g étcsokoládé
- 2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3-4 marék szárított vörösáfonya
Elkészítés:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
Az olajat a tojással,a cukorral és az íróval simára keverjük. Hozzáadjuk a kissé lehűtött csokoládét,és a fűszerkeveréket is és jól összekeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport,jól összekeverjük és hozzáadjuk az olajos-cukros keveréket. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
A masszát mini tortaformába töltjük(helyettesíthetjük muffin formával).
20-25 perc alatt megsütjük.
Dísz papírdobozkába tesszük és egy masnival átkötjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: