Csokiműhely

Csokimázas karamell-Ha édességre vágysz

Csokimázas karamell

 

video_chocolate_covered_toffee

 

Az mennyei karamell csokival bevonva,és mandulával megszórva.

Hozzávalók:

  • 450 g vaj
  • 400 g cukor
  • 1/4 tk só
  • 200 g étcsokoládé
  • 120 g apróra vágott mandula

Elkészítés:

A vajat,a cukrot és a sót egy vastag aljú edénybe tesszük, és folyamatos keverés mellett addig melegítjük,amíg a vaj teljesen felolvad.

Forraljuk fel és addig főzzük,amíg aranybarna nem lesz. (140 C ).  Keverjük át. Vigyázzunk,mert nagyon forró!!!

Egy szögletes tepsit béleljünk ki alufóliával vagy sütőpapírral és a folyékony karamellt öntsük bele.

A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel,és vékony rétegben öntsük a karamell tetejére.

A mandulát szórjuk a csoki tetejére és kicsit nyomkodjuk bele.

Várjuk meg,amíg a karamell kihűl és tegyünk egy éjszakára a hűtőbe.

Törjük darabokra és tároljuk légmentesen záródó dobozba.

 

Forrás

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!