Csokimázas karamell
Az mennyei karamell csokival bevonva,és mandulával megszórva.
Hozzávalók:
- 450 g vaj
- 400 g cukor
- 1/4 tk só
- 200 g étcsokoládé
- 120 g apróra vágott mandula
Elkészítés:
A vajat,a cukrot és a sót egy vastag aljú edénybe tesszük, és folyamatos keverés mellett addig melegítjük,amíg a vaj teljesen felolvad.
Forraljuk fel és addig főzzük,amíg aranybarna nem lesz. (140 C ). Keverjük át. Vigyázzunk,mert nagyon forró!!!
Egy szögletes tepsit béleljünk ki alufóliával vagy sütőpapírral és a folyékony karamellt öntsük bele.
A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel,és vékony rétegben öntsük a karamell tetejére.
A mandulát szórjuk a csoki tetejére és kicsit nyomkodjuk bele.
Várjuk meg,amíg a karamell kihűl és tegyünk egy éjszakára a hűtőbe.
Törjük darabokra és tároljuk légmentesen záródó dobozba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: