Csokoládétorta meglepetéssel
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé (legalább 65% kakaótartalmú)
- 100 g vaj
- 3 tojás
- 40 g nádcukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 40 g liszt
- 50 g krémes mogyoróvaj
- porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A formákat kenjük ki.(felfújt forma,100-120 ml-esek)
A csokoládét daraboljuk össze és öntsük egy tálba. A vajat felforrósítjuk,belekeverjük a csokit és hagyjuk a vajban teljesen elolvadni. Ha a csoki elolvadt,krémesre keverjük és hagyjuk kihűlni.
2 tojást,és a vaníliás-és nádcukrot kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt habosra keverjük. A sót és a vajas krémet óvatosan hozzákeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet is. Óvatosan összekeverjük.
A formákat félig megtöltünk a tésztával,majd 1 tk mogyoróvajat helyezünk a közepére és lezárjuk a tésztával.
9-12 perc alatt készre sütjük. (akkor tökéletes,ha a közepe folyékony marad). Pár percig állni hagyjuk,majd megszórjuk porcukorral és vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: