Csokiműhely

Csokoládétorta meglepetéssel-Csokoládé és mogyoróvaj csókja

Csokoládétorta meglepetéssel

 

_h1080_w1920_m6_ofalse_lfalse

 

 

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé (legalább 65% kakaótartalmú)
  • 100 g vaj
  • 3 tojás
  • 40 g nádcukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 g liszt
  • 50 g krémes mogyoróvaj
  • porcukor

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A formákat kenjük ki.(felfújt forma,100-120 ml-esek)

A csokoládét daraboljuk össze és öntsük egy tálba. A vajat felforrósítjuk,belekeverjük a csokit és hagyjuk a vajban teljesen elolvadni. Ha a csoki elolvadt,krémesre keverjük és hagyjuk kihűlni.

2 tojást,és a vaníliás-és nádcukrot kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt habosra keverjük. A sót és a vajas krémet óvatosan hozzákeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet is. Óvatosan összekeverjük.

A formákat félig megtöltünk a tésztával,majd 1 tk mogyoróvajat helyezünk a közepére és lezárjuk a tésztával.

9-12 perc alatt készre sütjük. (akkor tökéletes,ha a közepe folyékony marad). Pár percig állni hagyjuk,majd megszórjuk porcukorral és vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.

 

 Forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!