Csokiműhely

Mascarponés sütinyalóka mézeskaláccsal-Karácsonyi cake pops

Mascarponés sütinyalóka mézeskaláccsal

 

IMG_1714-1

Már kis hazánkban is egyre népszerűbb ez a mutatós,könnyen elkészíthető édesség,amit akár a gyerkőcök segítségével is megcsinálhatunk.

Hozzávalók:

  • kb 15 db mézeskalács ( Mese keksz)
  • 60 g mascarpone
  • 40 g porcukor
  • 250 g étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet darabológéppel finomra aprítjuk,vagy sodrófával összetörjük. Olyan finomra törjük,amilyenre csak tudjuk.

A mascarponét a cukorral összekeverjük és hozzáadjuk a kekszlisztet is. Jól összedolgozzuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk. A hurkapálca végét először belemártjuk a csokiba,majd rátűzzük a kekszgolyót. (így nem csúszik le a pálcáról)

A golyókat csokiba mártjuk és tetszés szerint díszítjük.

1 órára hűvös helyre tesszük,amíg megköt a csoki.

 IMG_1745-1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!