Csokiműhely

Csokoládés rénszarvas keksz-Édesszájúaknak kötelező!

Csokoládés rénszarvas keksz

 

img_2967

 

Ismét egy csokis….ismét egy szarvas alakú….:) A csokoládé szerelmeseinek,édesszájúaknak kötelező!!

Légmentesen lezárva,kekszes dobozban hetekig eltartható.

 

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 70 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1/4 tk fahéj
  • 180 g puha vaj (szobahőmérsékletű)
  • 150 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1/4 tk őrölt vanília

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 150 g porcuor
  • 1/2 tk rum
  • piros ételfesték

Elkészítés:

A lisztet a sóval,kakaóval és fahéjjal jól elkeverjük.

A porcukrot jól elkeverjük a nagyon puha vajjal,hozzáadjuk a tojást és a lisztes keveréket,majd lágy homogén tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztából levágunk egy darabot, a maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe.

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha megtelt egy tepsi,9 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Ha minden tésztát kiszaggatunk és kisütöttünk,tegyük félre,amíg kihűl.

Közben elkészítjük a mázat.

A tojásfehérjét a porcukorral fényes masszává dolgozzuk kézi mixer segítségével. 1/3 részébe belekeverjük a piros ételfestéket. Ezzel színezzük ki a szarvasok orrát. A masszákat habzsákba tesszük és kidíszítjük a kekszeket.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük,amíg megszárad a máz.

Jól záródó dobozban tároljuk. Ha egymásra tesszük őket,tegyünk közéjük zsírpapírt vagy sütőpapírt hogy ne ragadjanak össze.

 

img_2983

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!