Csokoládés rénszarvas keksz
Ismét egy csokis….ismét egy szarvas alakú….:) A csokoládé szerelmeseinek,édesszájúaknak kötelező!!
Légmentesen lezárva,kekszes dobozban hetekig eltartható.
Hozzávalók:
- 180 g liszt
- 70 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1/4 tk fahéj
- 180 g puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 150 g porcukor
- 1 tojás
- 1/4 tk őrölt vanília
Díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- 150 g porcuor
- 1/2 tk rum
- piros ételfesték
Elkészítés:
A lisztet a sóval,kakaóval és fahéjjal jól elkeverjük.
A porcukrot jól elkeverjük a nagyon puha vajjal,hozzáadjuk a tojást és a lisztes keveréket,majd lágy homogén tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztából levágunk egy darabot, a maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha megtelt egy tepsi,9 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Ha minden tésztát kiszaggatunk és kisütöttünk,tegyük félre,amíg kihűl.
Közben elkészítjük a mázat.
A tojásfehérjét a porcukorral fényes masszává dolgozzuk kézi mixer segítségével. 1/3 részébe belekeverjük a piros ételfestéket. Ezzel színezzük ki a szarvasok orrát. A masszákat habzsákba tesszük és kidíszítjük a kekszeket.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük,amíg megszárad a máz.
Jól záródó dobozban tároljuk. Ha egymásra tesszük őket,tegyünk közéjük zsírpapírt vagy sütőpapírt hogy ne ragadjanak össze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: