Csokiszirup házilag
Tehetjük palacsintára,gyümölcsre,fagyira sütire vagy kávéba,egy szép kapcsos üvegbe töltve pedig tökéletes ajándék.
Hozzávalók:
- 250 ml szűrt víz
- 200 g cukor
- 100 g valódi kakaó
- 1 db vaníliarúd
- csipet tengeri só
Elkészítés:
A kakaó kivételével minden hozzávalót egy edénybe teszünk és felmelegítünk.
Amikor a cukor teljesen feloldódott,adjuk hozzá a kakaót és habverő segítségével keverjük csomómentesre.
Forraljuk fel,majd 5 percig főzzük.
Forró vízzel kiöblített üvegbe töltjük és hűtőbe tesszük. (még sűrűsödni fog)
Forrás:.magischer-kessel.de
Mindig elfogy a csokiszirup akkor mikor kéne a palacsintára! Ezt most elkészítettem, nagyon finom lett, köszi !