Vegán csokis-mandulás keksz
Hozzávalók:
- 50 g étcsokoládé
- 100 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 1/2 csapott tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 csapott tk fahéj
- 50 g barnacukor
- 75 g vegán margarin
- 50 g szeletelt mandula
- 1 ek szójatej
Elkészítés:
A csokit felaprítjuk. 1 ek csokit félre teszünk.
A lisztet a sütőporral,a fahéjjal és a kakaóval összekeverjük.A többi hozzávalót hozzáadjuk a lisztes keverékhez és robotgéppel egynemű tésztává keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztából 2 kanál segítségével kekszeket formálunk.
Megszórjuk a kekszek tetejét a maradék csokival és előmelegített sütőben 180 ℃-on kb 14 perc alatt megsütjük.
Forrás: oetker.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: