Csokiműhely

Narancsos csokoládétorta-Az ünnepi asztal dísze

Narancsos csokoládétorta

 

rezept-schokoorangentorte550

 

Ezzel a gyönyörű tortával megkoronázhatjuk az ünnepi menünket. Nagyon mutatós és finom. Az elkészítése nem túl bonyolult,így bátran ajánlom mindenkinek:)

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 2 csapott tk sütőpor
  •  csapott tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj

Narancskrémhez:

  • 3 narancs
  • 200 ml víz
  • 230 g cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 100 ml narancs likőr
  • 200 g hideg tejszínhab
  • 2 cs habfixáló

Csokoládékrém:

  • 100 g étcsokoládé
  • 250 g hideg tejszínhab
  • 1 cs habfixáló

 

Elkészítés:

Piskóta:

A csokoládét apró darabokra vágjuk és a vajjal folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.

A tojásokat egy keverőtálban a robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük.A van.cukrot elkeverjük a cukorral és a tojásokhoz adjuk,majd még 2 percig keverjük.

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverjük,majd a robotgéppel alacsony fokozaton átkeverjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadjuk,összekeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (Ø 26 cm).Rácsra tesszük és előmelegített sütőben 180 ℃-on 30 perc alatt megsütjük.

Narancskrém:

1 narancsot vékonyan meghámozunk. Egy edényben vizet forralunk,a narancshéjat bele tesszük és kb 10 percig főzzük.

100 g cukrot a vízbe teszünk és a narancshéjat a cukros vízben még 5 percig főzzük. A narancshéjat leszűrjük és  hagyjuk kihűlni. A lecsepegtetett narancshéjat megforgatjuk kb  30 g cukorban és egy tányérra tesszük amíg megszárad.

A narancsok levét kifacsarjuk,és kimérünk belőle 300 ml-t.

A pudingot szokásos módon elkészítjük,de 100 g cukorral,300 ml narancslével,és 100 ml narancslikőrrel. A forró narancspudingot egy keverőtálba tesszük és hagyjuk kihűlni. (néha megkeverjük)

A narancshéj felét durvára vágjuk. A tejszínbe belekeverjük a habfixáló,keményhabbá verjük,majd a durvára vágott narancshéjjal a pudinghoz keverjük.

Csokoládékrém:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd kb 1 ek csokit mélyhűtőzacskóba töltünk.A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és habbá verjük,majd az olvasztott csokoládét óvatosan hozzákeverjük.

 

A piskótára rákenjük a csokis krémet. A narancskrémet ráhalmozzuk a csokoládékrém tetejére(formázzuk domborúra) . A mélyhűtőzacskó sarkát vágjuk le és tetszés szerint díszítsük a tortát a csokoládéval.

Legalább 2 órárahűtőbe tesszük. 

Végül szórjuk meg a tetejét a kandírozott narancshéjjal.

 

schoko_orangen_torte_550

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:oetker.de

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!