Csokiműhely

Vaníliás-almás praliné pálinkával megbolondítva

Vaníliás-almás praliné pálinkával megbolondítva

 

 

Drága Kreatív Igazgatóm ismét bejutott a kísérleti laborunkba,ennek eredményeképpen született ez a fantasztikus és pikáns praliné. Ezt mindenkinek legalább egyszer meg kell kóstolnia!! 🙂 A praliné különlegessége természetesen a töltelék,de ebben az esetben nem csak az íze hanem az állaga is,ami ebben a bonbonban  krémesen lágy,folyékony. És természetesen nagyon finom!:)

Hozzávalók:

  • 250 g tejcsokoládé
  • 1 RAMA vaníliás tejszín
  • 2 tk kukoricakeményítő
  • 3 tk almapüré
  • 2 cl barackpálinka

 

Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztjuk és több rétegben  kikenjük vele a formát. Hűvös helyre tesszük,amíg megszilárdul.

A tejszínbe belekeverjük a keményítőt,jól összedolgozzuk,majd gőz fölött elkezdjük melegíteni.

Fokozatosan hozzáadjuk az almapürét és a pálinkát is és homogénné dolgozzuk.

Hagyjuk kihűlni,majd a bonbonok 3/4 részét megtöltjük a töltelékkel és a maradék olvasztott csokival lezárjuk.

Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Ha megszilárdult,óvatosa szedjük ki a formából.

 

IMG_1629

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!