Csokiműhely

Mézes tönkölykeksz-Az egészséges édesség

Mézes tönkölykeksz

honig-dinkel-cookies-L-8WrfJf

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 45 g zabpehely
  • 20 g barnacukor
  • 3 tk méz
  • 0,5 tk vanília kivonat
  • 60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • csipet só
  • 20 g  szeletelt mandula
  • 2 ek tej

 

Elkészítés:

A mandulát olaj nélkül megpirítjuk. A vajat,a mézzel,a cukorral és a vaníliával jól összekeverjük.

A liszttel elkeverjük a sót,a sütőport,majd hozzáadjuk a tejet. Összekeverjük a cukros vajjal,végül belekeverjük a zabpelyhet és a mandulát is.

A tésztát legalább 1 órát hűtőbe tesszük,de akár egy éjszakán át is hagyhatjuk pihenni.

A sütőt 180 ℃-ra (légkeverés)előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

2 teáskanál segítségével a tésztából gombócokat formázunk és a sütőpapírra helyezzük őket. Egy villával vagy kanállal kicsit megnyomkodjuk a tetejét,hogy laposabb kekszeket kapjunk.

9-10 percig sütjük-amíg aranybarna lesz a széle. Hagyjuk kihűlni.

 

 

Forrás:from-snuggs-kitchen.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!