Csokiműhely

Libamájas-almás praliné tökmagos köntösben-Márton napra

Libamájas-almás praliné tökmagos köntösben-Márton napra

 

8338-1735_30_1_det_001

 

Hozzávalók:

  • 250 g friss libamáj
  • 1 ek olaj
  • 50 ml portói bor
  • 100 g tejszín
  • 150 g puha vaj
  • bors
  • 1 db alma
  • 125 g tökmag
  • bébispenót

Elkészítés:

 

A májat megmossuk,szárazra töröljuk és forró olajban kb 5 perc alatt jól átsütjük. Meglocsoljuk a borral,ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.

Magas falú edénybe tesszük,hozzáadunk 140 g vajat,sóval,borssal ízesítjük és összeturmixoljuk.

Az almát meghámozzuk,magházát eltávolítjuk és kockákra vágjuk.A maradék vajon megpirítjuk,hagyjuk kihűlni és a májhoz adjuk. Egy éjszakára vagy legalább 8 órára hűtőbe tesszük.

A tökmagot olaj nélkül megpirítjuk,majd felaprítjuk.

A jól lehűtött krémből kis golyókat formázunk és megforgatjuk a tökmagban. Spenótleveleken tálaljuk.

 

Forrás: kuechengoetter.de

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!