Libamájas-almás praliné tökmagos köntösben-Márton napra
Hozzávalók:
- 250 g friss libamáj
- 1 ek olaj
- 50 ml portói bor
- 100 g tejszín
- 150 g puha vaj
- só
- bors
- 1 db alma
- 125 g tökmag
- bébispenót
Elkészítés:
A májat megmossuk,szárazra töröljuk és forró olajban kb 5 perc alatt jól átsütjük. Meglocsoljuk a borral,ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.
Magas falú edénybe tesszük,hozzáadunk 140 g vajat,sóval,borssal ízesítjük és összeturmixoljuk.
Az almát meghámozzuk,magházát eltávolítjuk és kockákra vágjuk.A maradék vajon megpirítjuk,hagyjuk kihűlni és a májhoz adjuk. Egy éjszakára vagy legalább 8 órára hűtőbe tesszük.
A tökmagot olaj nélkül megpirítjuk,majd felaprítjuk.
A jól lehűtött krémből kis golyókat formázunk és megforgatjuk a tökmagban. Spenótleveleken tálaljuk.
Forrás: kuechengoetter.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: