Adventi csokis puncs
Adventkor szeretünk vásárokban sétálgatni,forralt bort,forró csokit,puncsot kortyolgatni és a kivilágított városban gyönyörködni. Az első adventi vásárig még van egy kis időnk,de ezzel az isteni csokis punccsal otthonunkba varázsolhatjuk ezt a meghitt hangulatot. A tojáslikőr átmelegít,a fahéj illata pedig elvarázsol.
Hozzávalók:
- 1/4 l tojáslikőr
- 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3/4 l tej
- 1/4 l tejszín( díszítéshez)
- 40 g tejcsokoládé
- 2-3 ek fehér rum
- 1 rúd fahéj
Elkészítés:
A tejet a fahéjjal forraljuk fel,majd vegyük le a tűzről. A csokit vágjuk apró darabokra,keverjük a forró tejbe,majd hagyjuk teljesen elolvadni.Tegyük vissza a gázra (alacsony hőfokon),keverjük hozzá a tojáslikőrt,a fűszerkeveréket és a rumot majd forrósítsuk fel. (figyeljünk,h ne forrjon fel!)
Távolítsuk el a fahéjat,majd a puncsot töltsük poharakba és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Forrás:gutekueche.at
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: