Csokiműhely

Adventi csokis puncs-A nagyoknak :)

Adventi csokis puncs

 

advent-schoko-punsch-rezept

 

Adventkor szeretünk vásárokban sétálgatni,forralt bort,forró csokit,puncsot kortyolgatni és a  kivilágított városban gyönyörködni. Az első adventi vásárig még van egy kis időnk,de ezzel az isteni csokis punccsal otthonunkba varázsolhatjuk ezt a meghitt hangulatot. A tojáslikőr átmelegít,a fahéj illata pedig elvarázsol.

Hozzávalók:

  • 1/4 l tojáslikőr
  • 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 3/4 l tej
  • 1/4 l tejszín( díszítéshez)
  • 40 g tejcsokoládé
  • 2-3 ek fehér rum
  • 1 rúd fahéj

 

Elkészítés:

A tejet a fahéjjal forraljuk fel,majd vegyük le a tűzről. A csokit vágjuk apró darabokra,keverjük a forró tejbe,majd hagyjuk teljesen elolvadni.Tegyük vissza a gázra (alacsony hőfokon),keverjük hozzá a tojáslikőrt,a fűszerkeveréket és a rumot majd forrósítsuk fel. (figyeljünk,h ne forrjon fel!)

Távolítsuk el a fahéjat,majd a puncsot töltsük poharakba és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

 

Forrás:gutekueche.at

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!