Csokiműhely

Céklás csokitorta mákkal-azoknak akik nem szeretik a céklát

Céklás csokitorta mákkal

 

Igen,kissé meglepő az ízkombináció,de érdemes kipróbálni. Senkit ne riasszon meg,hogy cékla van benne,nagyon finom!

 

DSC_3272

Hozzávalók:

  • 125 g előfőzött cékla
  • 100 g étcsokoládé (legalább 70%-os)
  • 30 ml forró víz vagy eszpresszó
  • 100 g puha vaj kockára vágva
  • 70 g liszt
  • 1,5 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 100 g porcukor
  • Créme fraîche (tejföl)
  • mák (egész)

 

Elkészítés:

A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük,a formát kivajazzuk.

A céklát egy magas edényben pürésítsük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd elzárjuk a gázt(az edényt a víz fölött hagyjuk)hozzáadjuk a kávét  és a vajat. Ne keverjük meg,hagyjuk a vajat beleolvadni a csokiba.Majd vegyük le az edényt,keverjük jól át és hagyjuk pár percig hűlni. Adjuk hozzá a tojások sárgáját is.

Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd beleszitáljuk a porcukrot és óvatosan a csokis masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is.

Öntsük a tésztát a formába,vegyük le a hőfokot 160 ℃-ra és 40 perc alatt süssük készre. A közepe kissé lágy maradhat.

Hagyjuk kihűlni,majd vegyük ki a formából. Kenjük meg a tetejét a créme fraîche-al és rászórjuk a mákot.

 

 

 

 

Forrás:kuechengoetter.de

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!