Céklás csokitorta mákkal
Igen,kissé meglepő az ízkombináció,de érdemes kipróbálni. Senkit ne riasszon meg,hogy cékla van benne,nagyon finom!
Hozzávalók:
- 125 g előfőzött cékla
- 100 g étcsokoládé (legalább 70%-os)
- 30 ml forró víz vagy eszpresszó
- 100 g puha vaj kockára vágva
- 70 g liszt
- 1,5 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 100 g porcukor
- Créme fraîche (tejföl)
- mák (egész)
Elkészítés:
A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük,a formát kivajazzuk.
A céklát egy magas edényben pürésítsük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd elzárjuk a gázt(az edényt a víz fölött hagyjuk)hozzáadjuk a kávét és a vajat. Ne keverjük meg,hagyjuk a vajat beleolvadni a csokiba.Majd vegyük le az edényt,keverjük jól át és hagyjuk pár percig hűlni. Adjuk hozzá a tojások sárgáját is.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd beleszitáljuk a porcukrot és óvatosan a csokis masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is.
Öntsük a tésztát a formába,vegyük le a hőfokot 160 ℃-ra és 40 perc alatt süssük készre. A közepe kissé lágy maradhat.
Hagyjuk kihűlni,majd vegyük ki a formából. Kenjük meg a tetejét a créme fraîche-al és rászórjuk a mákot.
Forrás:kuechengoetter.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: