Birsalmasajtos négyszögek
Igazi kincsre tettünk szert a hétvégén. Nagynénéméktől egy üveg házi birsalmasajtot kaptunk a következő mondat kíséretében: “A Csokiműhelynek!” -mert tudja,hogy szeretek mindent csokiba tölteni. :)Mivel a birsalmasajtnak elég jellegzetes íze van és nagyon édes ezért étcsokival kombináltam,ami még intenzívebbé tette a birsalma pikáns ízét mégsem lett nagyon émelyítően édes.
Hozzávalók:
- 250 g étcsokoládé
- birsalmasajt
Elkészítés:
A csokit gőz fölött felolvasztjuk,majd a szilikonformákat ecset segítségével többször vastagon kikenjük. Minden réteget hagyunk megkötni. Ha elég vastag a csoki,beletöltjük kiskanál segítségével a sajtot,majd a maradék csokival lezárjuk. Figyeljünk,hogy a birsalmasajt ne lógjon túl szilikonformán,ne legyen túl magas és ne érjen a szélekhez. A szilikonformát finoman a munkalaphoz ütögetjük és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Ha megkötött a csoki,óvatossan kiszedjük a pralinéket a formából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: