Csokiműhely

Libamáj praliné portói bor-zselével- Márton napra

Libamáj praliné portói bor-zselével

 

4ce3a56aa7396

 

Hozzávalók:

  • 300 ml portói bor
  • 2 db zselatin lap
  • 4 szelet pirítós
  • 1 db száraz,jól összemorzsolt croissant
  • 1 dob. libamáj pástétom
  • 1 dob kacsamáj pástétom

 

Elkészítés:

A pástétomokat jól lehűtjük. A zselatint,a csomagoláson leírtak szerint feloldjuk,a bor felét felforraljuk,majd a zselatint elkeverjük benne.

Egy formát (pl egy vajas dobozt) folpack-kal kibélelünk és beleöntjük a bort,majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Ha megszilárdult,hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.

Egy tányérra tesszük zselé-holdakat és a pirítóst,majd a pástétomokból kis golyókat formálunk,megforgatjuk a croissant morzsában és a zselére ültetjük.

Portói borral kínáljuk.

 Tipp:

Forgathatjuk szezámmagba is.

 

Forrás: daskochrezept.de

daskochrezept.de

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!