Libamáj praliné portói bor-zselével
Hozzávalók:
- 300 ml portói bor
- 2 db zselatin lap
- 4 szelet pirítós
- 1 db száraz,jól összemorzsolt croissant
- 1 dob. libamáj pástétom
- 1 dob kacsamáj pástétom
Elkészítés:
A pástétomokat jól lehűtjük. A zselatint,a csomagoláson leírtak szerint feloldjuk,a bor felét felforraljuk,majd a zselatint elkeverjük benne.
Egy formát (pl egy vajas dobozt) folpack-kal kibélelünk és beleöntjük a bort,majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult,hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Egy tányérra tesszük zselé-holdakat és a pirítóst,majd a pástétomokból kis golyókat formálunk,megforgatjuk a croissant morzsában és a zselére ültetjük.
Portói borral kínáljuk.
Tipp:
Forgathatjuk szezámmagba is.
Forrás: daskochrezept.de
daskochrezept.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: