Csokiműhely

Körtés-csokis kenyér mandulával-Forró csoki mellé

Körtés-csokis kenyér mandulával

Schoko-Birnen-Kuchen-5aaa6047a413cb81f23faf3155c54bbe_fjt2010031201

 

 

Hozzávalók:

  • 350 g kemény körte
  • 3 tojás
  • 250 g cukor
  • 125 ml semleges olaj (pl repce )
  • 250 g liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 50 ml tej
  • 150 g apróra vágott mandula
  • 200 g étcsokoládé

 

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk ,negyedeljük,eltávolítjuk a magházat és 1.5 cm-es kockákra vágjuk.

A lisztet összekeverjük a kakaóval,fahéjjal és a sütőporral.A tojásokat a cukorral 3 perc alatt  robotgéppel krémesre keverjük.

A lisztes keverékhez hozzákeverjük a tojásos masszát,majd felváltva hozzáadjuk az olajat és a tejet. Végül belekeverünk 100 g mandulát és a körtéket.

A tésztát kivajazott formába öntjük és 180 ℃-on 50-60 percig sütjük,majd 15 percig hűlni hagyjuk.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a kenyeret.A maradék mandulát olaj nélkül megpirítjuk, a csokira szórjuk és hagyjuk a mázat megszilárdulni.

 

 

Forrás:essen-und-trinken.de

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!