Körtés-csokis kenyér mandulával
Hozzávalók:
- 350 g kemény körte
- 3 tojás
- 250 g cukor
- 125 ml semleges olaj (pl repce )
- 250 g liszt
- 3 ek kakaópor
- 1/2 tk fahéj
- 1 cs sütőpor
- 50 ml tej
- 150 g apróra vágott mandula
- 200 g étcsokoládé
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk ,negyedeljük,eltávolítjuk a magházat és 1.5 cm-es kockákra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a kakaóval,fahéjjal és a sütőporral.A tojásokat a cukorral 3 perc alatt robotgéppel krémesre keverjük.
A lisztes keverékhez hozzákeverjük a tojásos masszát,majd felváltva hozzáadjuk az olajat és a tejet. Végül belekeverünk 100 g mandulát és a körtéket.
A tésztát kivajazott formába öntjük és 180 ℃-on 50-60 percig sütjük,majd 15 percig hűlni hagyjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a kenyeret.A maradék mandulát olaj nélkül megpirítjuk, a csokira szórjuk és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Forrás:essen-und-trinken.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: