Egyre hidegebbek az esték,jól esik ilyenkor bekuporodni a fotelba egy meleg pléddel,egy izgalmas könyvvel és egy forró itallal.Például egy forró csokival.
Fűszeres forró csoki pálcikák
Hozzávalók:
- 200 g tejcsokoládé
- szegfűszeg
- fahéj
- kardamom
- fa pálcikák
- szilikonforma/pálinkás poharak
Elkészítés:
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és ízlés szerint beízesítjük a fűszerekkel. Beletöltjük a szilikonformákba.Ha poharakba töltjük,akkor előtte tegyük a poharakat pár percre a fagyasztóba,hogy lehűljenek.
Minden forma/pohár közepébe egy pálcát szúrunk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Mielőtt hűtőbe tesszük,díszítsük a csokit mini mályvacukorral,ehető gyöngyökkel vagy csokoládé hópelyhekkel.
Fogyasztás:
Egy bögre forró tejbe tegyünk egy forró csoki pálcát és hagyjuk teljesen leolvadni a csokit.Keverjük át a pálcával és máris fogyaszthatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: