Sütőtök pite fehércsoki kehelyben
Hozzávalók:
- 150 g fehércsoki
- 4 ek alacsony zsírtartalmú krémsajt (natur)
- 1/4 csésze sütőtök püré
- 1/4 tk fahéj
- pici őrölt gyömbér
- pici szerecsendió
- 1 tk vanília kivonat
- 1/4 csésze nádcukor,vagy porcukor
- 1 csésze finomra darált fahéjas graham keksz
- 10 db mini muffinforma (szilikon/fém)
Elkészítés:
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és egy kiskanál segítségével vastagon “kifestjük” vele a formákat,majd hűtőbe tesszük.(legalább 30 perc)
Amíg a csoki megszilárdul elkészítjük a tölteléket.
A krémsajthoz hozzáadjuk a van.kivonatot és jó alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket is és ismét jól elkeverjük.Végül a masszát összedolgozzuk a kekszmorzsával.
A masszával megtöltjük a csokikelyheket(kb 3/4-ig)és a maradék olvasztott csokival lezárjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult,óvatosan kiszedjük a formából.
Legmentesen záródó dobozban,hűtőben tárolva napokig eláll.
https://www.facebook.com/Csokimuhely
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: