Csokiműhely

Sütőtök pite fehércsoki kehelyben

Sütőtök pite fehércsoki kehelyben

 

IMG_7094-500x375Hozzávalók:

  • 150 g fehércsoki
  • 4 ek alacsony zsírtartalmú krémsajt (natur)
  • 1/4 csésze sütőtök püré
  • 1/4 tk fahéj
  • pici őrölt gyömbér
  • pici szerecsendió
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/4 csésze nádcukor,vagy porcukor
  • 1 csésze finomra darált fahéjas graham keksz
  • 10 db mini muffinforma (szilikon/fém)

 

Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztjuk és egy kiskanál segítségével vastagon “kifestjük” vele a formákat,majd hűtőbe tesszük.(legalább 30 perc)IMG_7044-500x375

Amíg a csoki megszilárdul elkészítjük a tölteléket.

A krémsajthoz hozzáadjuk a van.kivonatot és jó alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket is és ismét jól elkeverjük.Végül a masszát összedolgozzuk a kekszmorzsával.

A masszával megtöltjük a csokikelyheket(kb 3/4-ig)és a maradék olvasztott csokival lezárjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.IMG_7060

Ha megszilárdult,óvatosan kiszedjük a formából.

Legmentesen záródó dobozban,hűtőben tárolva napokig eláll.

 

228972                                                                                                                                                                                                                             https://www.facebook.com/Csokimuhely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép:healthyfoodforliving.com

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!