Csokiműhely

Rémisztő receptek Halloweenre 6-Denevér praliné

Denevér praliné  06_10_13_A-218x300

Hozzávalók:

  • 200 g fehércsokoládé
  • 120 g málnapüré
  • 50 ml tejszín
  • 30 g vaj
  • piros ételfesték
  • 340 g fekete Candy Melts csokipasztilla ( a denevér testének)
  • kb 10 db piros Candy Melts csokipasztilla (a szemeknek)

 

Elkészítés:

Legelőször elkészítjük a testet,ehhez mikróban  felolvasztjuk a fekete csokipasztillát,majd a szilikonformát ecsettel többször átkenjük. Minden réteg után 10 percre hűtőbe tesszük,hogy megszilárduljon a csoki.

A tejszínt a vajjal felmelegítjük(de ne forraljuk fel!!)majd hozzáadjuk a fehércsokit és addig kevergetjük,amíg a csoki felolvad.Hozzáadjuk a málnapürét is és még egyszer jól átkeverjük.Ha még pirosabb,”véresebb” masszát szeretnénk,tegyünk bele pár csepp piros ételfestéket.

A masszát pár percig hűlni hagyjuk és ha már nem forró,a formába töltjük,kb 3/4-ig.A formát 30 percre hűtőbe tesszük,amíg a töltelék egy kicsit megszilárdul,majd a pralinéket a maradék  fekete olvasztott csokival lezárjuk,és hűtőbe tesszük.Ha megszilárdult,óvatosan kiszedjük,a piros csokipasztillákat felolvasztjuk,habzsákba tesszük és kiszínezzük vele a szemeket.

 

10187146045_5d7f8645b4_o

 

Kép:yumlaut.de

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Andrea Hornok says:

    nagyon cuki és ötletes !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!