Csokiműhely

Marcipános fehércsoki levelek rebarbarás-eperzselével

Szülinapra készültek ezek az isteni finom bonbonok.

Marcipános fehércsoki levelek rebarbarás-eperzselével

 

Hozzávalók:

  • 150 g fehércsoki
  • 50 g marcipán
  • rebarbarás eperzselé

IMG_1399

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztjuk,megtöltjük vele a szilikonforma negyedét és megvárjuk amíg megköt. (Hűtőben kb 10 perc)

IMG_1409IMG_1406

 

A marcipánból kézzel kis golyókat formálunk és vékony rétegben belenyomkodjuk a formába. Ügyeljünk arra,hogy ne legyel túl magas,ne lógjun ki a formából és ne érjen a széléhez,mert ott kifolyhat a zselé vagy lyukas marad a praliné.

IMG_1417 IMG_1418

 

Végül lezárjuk a bonbonokat a maradék fehércsokival,a formát kicsit a munkalaphoz ütögetjük,hogy ne maradjon levegő a bonbonban,majd hűvös helyen vagy a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

Ha elkészültek,óvatosan szedjük ki a pralinéket a formából.

IMG_1455 IMG_1457

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!