Csokiműhely

Hogyan gyártsunk pralinét -Második lépés

Pralines2

Ha úgy döntöttünk,hogy belekezdünk a csokigyártásba és megvan hozzá a kellő lelkesedés és minden más amit az első lépésekben leírtam,akkor hasznunkra lehet a következő lista. Csokorba gyűjtöttem néhány fontos tudnivalót,és a legfontosabb alapanyagokat.

Szilikonformák: IMG_1383

Nagyon sok féle van,szinte minden alkalomra találunk,legyen szó Karácsonyról,Valentin napról,mindegy,hogy hölgynek vagy úrnak szeretnénk bonbont készíteni.Biztosan találunk legalább 3 olyan formát ami passzol az elképzeléseinkhez.Karácsonyra tavaly vettem egy nagyobb méretűt,amivel 25 db bonbont lehet készíteni karácsonyi alakzatokban.(hóember,csillag,fenyőfa,stb stb) Valentin napra 100 féle szivecskés szilikonforma kapható(kicsi,nagy,közepes,lapos,domború). Hölgyeknek pl szülinapra vagy anyák napjára szoktam még ezt a formát használni. Uraknak szülinapra,névnapra általában szögletest.De ízlések és pofonok:)

 

Csokoládé:IMG_1386

A csokiból mindig a lehető legjobb minőségűt válasszuk,nem csak az íze miatt.Ha megfelelő csokit használunk,a bonbonok szép fényesek lesznek,nem mattulnak be,könnyebb felolvasztás után dolgozni vele,könnyen a formába csurgatható.IMG_1419

  • Étcsoki:A jó minőségű étcsokoládé legalább 70%-os.
  • Tejcsoki
  • Fehércsoki
  • +1 Diabetikus csokoládé (itt is törekedjünk a legjobb minőség kiválasztására.Pl Ritter)

A csokoládék felolvasztása mindig gőz fölött történik,és nem adunk hozzá semmit-sem vajat,sem olajat…Esetleg egy kis fűszerrel ízesíthetjük.

 

Töltelékek:

Rengeteg ötletet találni a neten,de akár mi magunk is kitalálhatunk különleges ízkombinációkat.

Készítettem nektek pár képet arról,hogy én mivel ízesítem és töltöm a csokikat.

IMG_1416IMG_1413IMG_1412

 

  • marcipán (variálható különböző ízesített zselével)
  • őrölt mandula(keverhetjük lekvárral,vagy az olvasztott csokit is ízesíthetjük vele)
  • őrölt mák/dió( a mandulához hasonlóan szoktam felhasználni)
  • kókuszreszelék (olvasztott fehér vagy étcsokit ízesítek vele)
  • aszalt gyümölcsök(szilva,barack,gyömbér)tölteléknek használom a bonbon közepébe vagy felaprítva

a csokiba keverhető,vagy felhasználás elött alkoholba(pl rum) áztathatjuk.

  • kandírozott narancshéj (étcsokiba szoktam keverni.)
  • chili por (szintén étcsokihoz)
  • mogyoróvaj(fehércsoki bonbon töltelékéül szolgál)
  • kókusz-és makadámiai dió krém(bármelyik csoki tölteléke lehet)
  • karamell(bármelyikhez passzol,a fehércsokival nekem  túl édes volt)
  • fűszerek(fahéjjal,ánizzsal,szerecsendióval,mézeskalács fűszerkeverékkel is ízesíthetjük a felolvasztott csokit)

Díszítés:

Itt  szükségünk lesz a kreativitásunkra.A díszítésnél figyeljünk,hogy harmonizáljon a bonbonunkkal,különösen ha színes díszeket szeretnénk használni,de jó,ha ízben is illik a töltelékhez.

  • a felhasznált töltelék(pl 1 szem mandula vagy dió,esetleg mandula forgács,aszalt gyümölcs)
  • lehet kapni különböző dekorcukrokat,ehető gyöngyöket,és akár ehető arany csillámporral  is megszórhatjuk:)12boxassortlg
  • forgathatjuk aprított magokba (pl mangula,dió,mogyoró ) vagy kókuszreszelékbe
  • folyathatunk rá csokit (pl étcsoki bonbonra fehér csokit,amiből fogpiszkáló segítségel gyönyörű pókháló mintát alakíthatunk ki.pralinebonbon
  • csokival bevont kávészem
  • forgahatjuk csokireszelékbe is

apro02

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!