Csokiműhely

Zabpelyhes csokis keksz avokádókrémmel

Volt itthon egy avokádóm és szerettem volna valahogy csokival kombinálni. Így született meg ez a recept. 🙂

Az avokádónak rengeteg jótékony hatása van. Magas vitamintartalma miatt immunerősítő hatású és az egyik legjobb természetes antioxidáns! A  kozmetikai iparban is előszeretettel használják,de akár mi is készíthetünk belőle arcpakolást.

Semleges íze miatt számtalan módon fűszerezhető.Ezt a zöldséget nyersen érdemes fogyasztani, mivel főzés során keserűvé válhat és a vitamin tartalma is csökken, amennyiben megfőzzük.

Érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk, hiszen kívülről-belülről ápolja és védi a szervezetünket!

 

Zabpelyhes csokis keksz avokádókrémmelIMG_5180

 

Hozzávalók:

  • 60 g mandula
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek zabpehely
  • 120 g füge (kb 1 csésze)
  • 1 ek kakaópor

Töltelék:

  • 1/2 avokádó
  • 1 ek kókuszolaj
  • citromlé
  • 125 g vegán csokoládé/étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszhez a mandulát,a kókuszreszeléket és a zabpelyhet felaprítjuk,és hozzákeverjük a kakaót. A fügét apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a kakaós keverékhez. Ragadós masszát gyúrunk belőle és beletesszük pl egy piteformába. 1 cm vastagra kézzel elnyomkodjuk és fél órára fagyasztóba tesszük.

Addig amíg a massza megszilárdul,elkészítjük a krémet.Az avokádó húsát villával összetörjük,belekeverjük a kókuszolajat és pár csepp citromlevet adunk hozzá. Az étcsokit lereszeljük és hozzáadjuk az avokádókrémhez.Jól összekeverjük.

Ha a tészta megszilárdult,kivesszük a formából és sütemény kiszúróval 10 kekszet kiszaggatunk. 5 kekszet megkenünk a krémmel és a másik kekszeket ráhelyezzük.Kb fél órára visszahelyezzük a fagyasztóba.

Ha letelt a fél óra,azonnal tálaljuk.

57 Avocado kekse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép:youngprettyvegan.blogspot.com

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!