Csokiműhely

Csipkebogyós-mandulás praliné

Csipkebogyós-mandulás praliné hecsedlilekvar04

 

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé
  • 3 ek mandula
  • 1 ek csipkebogyó lekvár

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,ecset segítségével kikenjük a formát,majd 10 percre hűtőbe tesszük,amíg megszilárdul a csoki. Ezt még 3-szor megismételjük.

A mandulát felaprítjuk és a lekvárba keverjük. A csokikapszulákat óvatosan megtöltjük a mandulás masszával és a maradék olvasztott csokival lezárjuk.(ha nem elég folyékony,gőz fölött átmelegítjük)Óvatosan a munkalaphoz ütögetjük a formát,hogy ne maradjon benne levegő.

30-60 percre hűtőbe tesszük,majd az elkészült pralinéket óvatosan kiszedjük a formából.

 

Tipp:

Fehércsokival is próbáljátok ki,nagyon finom.:)

 

mandel-krokant-trueffel-gr

 

 

 

 

 

 

 

Kép:Google

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!