Csipkebogyós-mandulás praliné 
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 3 ek mandula
- 1 ek csipkebogyó lekvár
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,ecset segítségével kikenjük a formát,majd 10 percre hűtőbe tesszük,amíg megszilárdul a csoki. Ezt még 3-szor megismételjük.
A mandulát felaprítjuk és a lekvárba keverjük. A csokikapszulákat óvatosan megtöltjük a mandulás masszával és a maradék olvasztott csokival lezárjuk.(ha nem elég folyékony,gőz fölött átmelegítjük)Óvatosan a munkalaphoz ütögetjük a formát,hogy ne maradjon benne levegő.
30-60 percre hűtőbe tesszük,majd az elkészült pralinéket óvatosan kiszedjük a formából.
Tipp:
Fehércsokival is próbáljátok ki,nagyon finom.:)
Kép:Google
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: