Egy nagyon finom és különleges receptet osztok meg veletek. A “titkos hozzávaló” a Sambal oelek. Ez egy Indonéziából származó csípős chili pástétom.Összetétele: vörös chili, só, barnacukor, ecet.
Különösen jól illik grillezett ételekhez, tüzes-erős egytálételekhez, levesekhez, édes-savanyú ételekhez. Minden sambal serkenti az étvágyat, emésztést segítő tulajdonságokkal bír, és fertőtleníti az egész gyomor-és bélrendszert.
De helyettesíthetjük bármilyen chili vagy erőspaprika krémmel.
Tonhalas pralinégolyók szezámos köpenyben![482274-960x720-thunfisch-pralinen-kugeln]()
Hozzávalók:
- 1 doboz tonhal saját levében
- 1 csésze friss kecskesajt (natur)
- 3 ek napraforgómag
- 3 ek fenyőmag
- 2 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- Sambal oelek / chili krém
- szezámmag (panírozáshoz)
Elkészítés:
A magokat aprítógéppel felaprítjuk,majd a szezámmag kivételével minden hozzávalót hozzáadunk. Botmixer segítségével krémesre keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük,amíg megszilárdul.
A masszából kis golyókat formálunk,és megforgatjuk a szezámmagban. Átmelegítjük és salátalevelekre vagy narancsszeletekre tesszük. Balzsamecettel meglocsoljuk.
Tipp: Mielött a golyókat beforgatjuk,a szezámmagot pirítsuk meg.
Kép:chefkoch.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: