Csokiműhely

Tonhalas pralinégolyók szezámos köpenyben-a Halloween partyra :)

Egy nagyon finom és különleges receptet osztok meg veletek. A “titkos hozzávaló” a Sambal oelek. Ez egy Indonéziából származó csípős chili pástétom.Összetétele: vörös chili, só, barnacukor, ecet.

Különösen jól illik grillezett ételekhez, tüzes-erős egytálételekhez, levesekhez, édes-savanyú ételekhez. Minden sambal serkenti az étvágyat, emésztést segítő tulajdonságokkal bír, és fertőtleníti az egész gyomor-és bélrendszert.
De helyettesíthetjük bármilyen chili vagy erőspaprika krémmel.

 

Tonhalas pralinégolyók szezámos köpenyben482274-960x720-thunfisch-pralinen-kugeln

 

Hozzávalók:

  • 1 doboz tonhal saját levében
  • 1 csésze friss kecskesajt (natur)
  • 3 ek napraforgómag
  • 3 ek fenyőmag
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • Sambal oelek / chili krém
  • szezámmag (panírozáshoz)

 

Elkészítés:

A magokat aprítógéppel felaprítjuk,majd a szezámmag kivételével minden hozzávalót hozzáadunk. Botmixer segítségével krémesre keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük,amíg megszilárdul.

A masszából kis golyókat formálunk,és megforgatjuk a szezámmagban. Átmelegítjük és salátalevelekre vagy narancsszeletekre tesszük. Balzsamecettel meglocsoljuk.

Tipp: Mielött a golyókat  beforgatjuk,a szezámmagot pirítsuk meg.

 

 

Kép:chefkoch.de

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!