Csokiműhely

Marcipános-mákos bonbono meggyel-Mákimádóknak

Párom nagy kedvence a mák. Legyen szó mákos nudliról,kevertmákosról vagy akár mákos lángosról(igen lángos). Így neki  készült a mai bonbono.És persze minden mákimádónak:)

Néhányan jeleztétek,hogy elírás van a receptemben (amit itt meg is köszönök nektek) de valóban bonbono a neve “k” nélkül.(Párom után szabadon:) )

 

Marcipános-mákos bonbono meggyelSDC11233

 

 Hozzávalók:

  • 250 g marcipánmassza
  • 4 ek őrölt mák
  • 4-6 ek porcukor
  • meggybefőtt
  • tejcsokoládé
  • fehércsoki forgács

Elkészítés:

A meggyet csöpögtessük le,majd szárítsuk meg,különben a marcipán ragacsos lesz.

A marcipánhoz kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot és minden adag porcukor után jól átgyúrjuk.(addig amíg már nem ragad)majd hozzáadjuk a mákot is és ismét jól átgyúrjuk a marcipánt.

A marcipánból kis golyókat formázunk,és minden golyó közepébe- 1-1 meggyet teszünk. 1 órára hűtőbe tesszük.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk,majd egy praliné mártóvilla segítségével az olvasztott csokiba merítjük a marcipángolyókat,majd a felesleges csokit hagyjuk lecsepegni. Akinek nincs mártóvillája,szúrjon óvatosan egy fogpiszkálót a golyók közepébe.

Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tálcára és húzzuk ki a fogpiszkálókat.

Mielőtt a csoki teljesen megköt,egy fogpiszkáló segítségével rajzoljunk a csokiba hullám vonalakat,majd  díszítsük fehércsoki forgáccsal.

 

 

Kép:raunbowsugersprinkles.blogspot.com

 

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!