Párom nagy kedvence a mák. Legyen szó mákos nudliról,kevertmákosról vagy akár mákos lángosról(igen lángos). Így neki készült a mai bonbono.És persze minden mákimádónak:)
Néhányan jeleztétek,hogy elírás van a receptemben (amit itt meg is köszönök nektek) de valóban bonbono a neve “k” nélkül.(Párom után szabadon:) )
Marcipános-mákos bonbono meggyel![SDC11233]()
Hozzávalók:
- 250 g marcipánmassza
- 4 ek őrölt mák
- 4-6 ek porcukor
- meggybefőtt
- tejcsokoládé
- fehércsoki forgács
Elkészítés:
A meggyet csöpögtessük le,majd szárítsuk meg,különben a marcipán ragacsos lesz.
A marcipánhoz kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot és minden adag porcukor után jól átgyúrjuk.(addig amíg már nem ragad)majd hozzáadjuk a mákot is és ismét jól átgyúrjuk a marcipánt.
A marcipánból kis golyókat formázunk,és minden golyó közepébe- 1-1 meggyet teszünk. 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk,majd egy praliné mártóvilla segítségével az olvasztott csokiba merítjük a marcipángolyókat,majd a felesleges csokit hagyjuk lecsepegni. Akinek nincs mártóvillája,szúrjon óvatosan egy fogpiszkálót a golyók közepébe.
Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tálcára és húzzuk ki a fogpiszkálókat.
Mielőtt a csoki teljesen megköt,egy fogpiszkáló segítségével rajzoljunk a csokiba hullám vonalakat,majd díszítsük fehércsoki forgáccsal.
Kép:raunbowsugersprinkles.blogspot.com
Kommentek