Csokiműhely

Gyömbéres sütőtökkrém- Őszi köret húsok,halak mellé

Gyömbéres sütőtökkrém8338-0864_47_2_det_001

Hozzávalók:

  • 700 g sütőtök
  • 50 g friss gyömbér
  • 400 ml zöldségleves alap
  • 20 g vaj
  • 50 g tejszín
  • só bors
  • 1 tk frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és a tök húsát felkockázzuk.A gyömbért is meghámozzuk,és felkockázzuk.Lábosba tesszük őket és felöntjük a zöldségleves alappal.

Időnként megkevergetve 15-20 perc alatt puhára főzzük(amíg   minden leve elpárolog).Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat,és a tejszínt és pürésítjük.

Sóval,borssal és citromlével ízesítjük.

Tökéletes őszi köret húsok,halak mellé.:)

98017-960x720-lachsfilet-mit-kuerbis-pueree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép:chefkoch.de

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!