Mentolos bonbon
Ismét egy olyan recept következik,amit úgy kértek. Kedves K. csak neked jön egy mentás bonbon:)
Hozzávalók:
…a töltelékhez:
- 1 csokor mentalevél
- 100 g tejszín
- 100 g étcsokoládé
- 70 g tejcsokoládé
- 1 ek puha vaj
…a külső mázhoz:
- 150 g fehér csokoládé
- 30 kandírozott mentalevél (elhagyható)
A töltelékhez a mentát megmossuk,szárazra töröljük és apróra vágjuk.
A tejszínt felforraljuk,majd lehúzzuk a tűzhelyről és beletesszük a mentát. 10 percig ázni hagyjuk.Addig a csokoládékat felaprítjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük.A tejszínt felmelegítjük,egy szűrőn átszűrjük és a csokoládét hozzáadjuk. Addig kevergetjük,amíg a csoki teljesen el nem olvad. 15 percig hűlni hagyjuk,majd hozzá adjuk a puha vajat és botmixerrel összekeverjük.
A külső mázhoz a csokit felovasztjuk,majd több rétegben kikenjük vele a szilikonformát(legalább 3-szor). Minden réteg után 10 percre hűtőbe tesszük a formát és hagyjuk megkötni.
A formák 2/3 -át megtöltjük a mentás krémmel,majd a maradék fehér csokival lezárjuk a bonbonokat.
30-60 percig hűtőbe tesszük,amíg megköt a csoki, majd óvatosan kiszedjük a formából. Kandírozott mentalevéllel díszítjük.
Kép:pralinenwahnsinn.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: