Végre itt a gesztenye szezon!!! 🙂
Ez nagy boldogsággal tölt el,mert imádom a gesztenyét minden formában. Lehet leves ,vagy pogácsa,öntet hús mellé,praliné vagy a jó öreg barátunk a sült gesztenye,de azt hiszem ezzel a rajongással nem vagyok egyedül,így megosztok veletek néhány gesztenyés receptet-mert a gesztenyepürét is meg lehet unni:)
Kezdjünk egy könnyű gesztenyekrémlevessel. Az alapötlet innen van. Ez a leves akár karácsonykor is megállja a helyét.:)
Mézes gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 cs van.pudingpor
- 2 ek barna cukor
- 1 cs van.cukor
- 5 cl rum
- 3 ek méz
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg mazsola
A rumban felmelegítjük a szilvát és a mazsolát,majd negyed órát állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a levest.
A tejszínben elkeverjük a van.cukrot és felforraljuk. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett fokozatosan a tejszínhez adjuk.
A gesztenyepürét egy villával összetörjük és ezt is tejszínhez keverjük,majd állandó kevergetés mellett felforraljuk.
Ha felforrt,lehúzzuk a tűzről és botmixerrel habosra keverjük.
Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és rácsorgatjuk a mézet.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Kép:.vi-hotels.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: