Csokiműhely

Gesztenyés receptek 1.-Mézes gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Végre itt a gesztenye szezon!!! 🙂

Ez nagy boldogsággal tölt el,mert imádom a gesztenyét minden formában. Lehet leves ,vagy pogácsa,öntet hús mellé,praliné vagy a jó öreg barátunk a sült gesztenye,de azt hiszem ezzel a rajongással nem vagyok egyedül,így  megosztok veletek néhány gesztenyés receptet-mert a gesztenyepürét is meg lehet unni:)

Kezdjünk egy könnyű gesztenyekrémlevessel. Az alapötlet innen van. Ez a leves akár karácsonykor is megállja a helyét.:)

 Mézes gesztenyekrémleves rumos mazsolával

131015-loipersdorf-maroni-suppe-web

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 1 cs van.pudingpor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 cs van.cukor
  • 5 cl rum
  • 3 ek méz
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola

 

A rumban felmelegítjük a szilvát és a mazsolát,majd negyed órát állni hagyjuk.

Addig elkészítjük a levest.

A tejszínben elkeverjük a van.cukrot és felforraljuk. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett fokozatosan a tejszínhez adjuk.

A gesztenyepürét egy villával összetörjük és ezt is tejszínhez keverjük,majd állandó kevergetés mellett felforraljuk.

Ha felforrt,lehúzzuk a tűzről és botmixerrel habosra keverjük.

Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és rácsorgatjuk a mézet.

Tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

Kép:.vi-hotels.com

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!