Csokiműhely

Rokfortos-körtés praliné-annak aki nem szereti az édességet

Rokfortos-körtés praliné

8338-1735_30_2_det_001

 

Hozzávalók:

  • 150 g rokfort sajt
  • 100 g Ricotta
  • 1 kisebb érett körte
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 100 g dió
  • radicchio  a tálaláshoz

 

A rokfortot és a ricottát egy tálba öntjük.

A körtét meghámozzuk,kimagozzuk,apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy kevés citromlével.Ezt is a tálba öntjük,és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.

Jó alaposan összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük(vagy legalább 8 órára).

 

A diót egy teflon serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk,majd felaprítjuk(késsel vagy aprítógéppel).

A jól lehűtött masszából kis golyókat formázunk,és beleforgatjuk a dióba.

Salátaleveleken tálaljuk.

 

 

Kép:kuechengoetter.de

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!