Rokfortos-körtés praliné
Hozzávalók:
- 150 g rokfort sajt
- 100 g Ricotta
- 1 kisebb érett körte
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 2 ek zsemlemorzsa
- 100 g dió
- radicchio a tálaláshoz
A rokfortot és a ricottát egy tálba öntjük.
A körtét meghámozzuk,kimagozzuk,apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy kevés citromlével.Ezt is a tálba öntjük,és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Jó alaposan összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük(vagy legalább 8 órára).
A diót egy teflon serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk,majd felaprítjuk(késsel vagy aprítógéppel).
A jól lehűtött masszából kis golyókat formázunk,és beleforgatjuk a dióba.
Salátaleveleken tálaljuk.
Kép:kuechengoetter.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: