Koponya Cupcake
Hozzávalók 6-8 db-hoz:
- 260 g liszt
- 240 g cukor
- 1 cs. van.cukor
- 1 1/2 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 160 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 2 db tojás (szobahőmérsékletű)
- 4 ek. cukrozatlan kakaó
- 140 ml tej (szobahőmérsékletű)
Vajkrém hozzávalói:
- 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 cs. van.cukor
- 200 g átszitált porcukor
- 1 csipet só
És még:
- barna csokigolyók (szemeknek)
- 250 g olvasztott csokoládé (kalap karimája)
- 6-8 kis és nagy muffin forma
- csokidara (orrlyukaknak)
- teáskanál
Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral és a van.cukorral addig keverjük,míg világos és levegős nem lesz.Hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.A száraz hozzávalókkal folytatjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet a kakaóval,a sütőporral és a sóval. (Ezzel a módszerrel a hozzávalókat jobban össze lehet dolgozni és egyenletes tésztát kapunk). A lisztes keveréket,felváltva a tejjel a vajas-tojásos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát a formákba töltjük és 180 fokon,20 25 perc alatt készre sütjük. A kis sütiket 10-15 percig sütjük.(Ez lesz a kalap teteje).Ha elkészült,hagyjuk teljesen kihűlni,így nem fog a díszítés megolvadni rajta. A kalap alsó része olvasztott csokoládéból készül.Ehhez az olvasztott csokiból 5-8 cm átmérőjű korongokat rajzolunk(csigavonalban a legegyszerűbb) egy sütőpapírra és hagyjuk megszilárdulni. Addig elkészítjük a vajas krémet. A vajat a sóval és a van.cukorral habosra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is,majd 2-3 percig magasabb fokozaton keverjük. A teáskanálla vagy fagyikanállal kis kupac krémet teszünk a süti tetejére.erre ültetjük a csokikorongot,majd a csoki tetejére egy kis méretű sütit.(Kész is a kalap) A csokigolyókból kirakjuk a szemeket,a darából pedig az orrlyukakat. Kevés krémet habzsákba teszünk és megcsináljuk a fogakat is. Forrás: amerikanisch-kochen.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: