Mielőtt belekezdenénk,szeretnék egy aranyos történetet megosztani Veletek. Egyik barátunk megkérdezte,mire van szükség a csokigyártáshoz,mert őt ez annyira érdekli,de úgy képzeli,hogy semmi különös és nehéz nincs benne,csak azt nem érti,hogy ha felolvasztjuk a Milka csokit és beletöltjük formába,igaz,hogy más formája lesz,de attól az még Milka csoki marad.:)
A 3 legfontosabb hozzávaló amire szükséged lesz mielőtt nekifognál: elszántság,kitartás és lelkesedés.(és az sem baj,ha szeretsz mosogatni és takarítani)
Ha az első már meg van,akkor olvass tovább.A másik kettő,majd jön magától. Ha mégsem,akkor ajándékozd oda a szilikon csokiformádat valamelyik lelkes barátnak,rokonnak,vagy tartsd meg muffinformának:)
Ha mégis belefogsz,szükséged lesz szilikonformára.Először csak egyre,hátha mégsem élvezed annyira a csokigyártást,és kinek van szüksége 3-nál több muffinformára?:) Szóval szilikonforma,csoki(első körben ,kipróbálni még nem szükséges a legjobb minőségű,legdrágább svájci csokit megvenni).
Ezek a pralinék azért készülnek,hogy eldönthesd,tetszik-e vagy sem, valamint a kreativitásod beindításához.Ugyanis az első kóstolás után beindul az ember fantáziája.: “Jó-jó,de még nem az igaz,mi lenne ha úgy csinálnánk,hogy”… Vagy “Szerintem jobb lenne ilyen-olyan töltelékkel/fűszerrel”.(igen,fűszerrel,de ne szaladjunk ennyire előre.)
Valamint még felhasználható a kistesó lefizetéséhez,ha valami házimunkát nincs kedvünk elvégezni.Esetleg párunk motiválásához,ha épp nincs időnk főzni/levinni a szemetet. Urambocsá’ahhoz,hogy lelkesebben edzünk:”Jó,ha ma reggel 2körrel többet futok/20 perccel többet edzek akkor délután 2 pralinét ehetek 1helyett. (fordítva sajnos bizonyítottan nem működik: “Ha most megeszek 2 pralinét,akkor este/holnap 2 körrel többet futok…)
Összegzés:
csoki (a kedvenc,töltelék nélküli csokid jó lesz)
szilikonforma 
vastag aljú edény a csoki felolvasztásához (tempereálás,de erről is majd késöbb esik szó)
vagy ha van ilyen csokiolvasztó edényetek(ebből egyből a formába lehet önteni a csokit) 
Kép: Google
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: